вівторок, 13 листопада 2012 15:42

Влада буде "витягувати з-під подушки" заощадження громадян – експерт

Влада буде "витягувати з-під подушки" заощадження громадян – експерт
Костянтин Матвієнко. Фото: sd.org.ua

Заява опозиції про невизнання результатів парламентських виборів має нульовий інформативний ефект. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт центру стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Ця заява ні про що. Опозиція не пропонує суспільству політичних інновацій. Опозиціонери розказують, що вони класні. Можна погодитися, що умовно Яценюк виглядає краще за умовного Чечетова. Але чим за політичним змістом вони відрізняються від нинішньої влади?! Опозиція не дає жодних політичних орієнтирів, за що боротися, за кого виходити на Майдан. Немає визначених ідеалів", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У наступній Раді будуть персональні ідеологічні опоненти – експерт

За словами політолога, перелік відставок копосадовців у заяві не є позитивом. "А де заява про зміну закону про прокуратуру, про застосування в Україні цифрової прозорості влади? Змінять вони Віталія Захарченка на "Кравченка", а Віктора Пшонку на когось іншого, і що це дасть? Нічого", - зауважив Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булатецький: "І перевибори, і переголосування на спірних округах — не вихід із ситуації"

Експерт вважає, що заява опозиції не матиме ніяких наслідків. "У Партії регіонів і надалі буде більшість в парламенті. Політична конфігурація не зміниться. Тому "регіонали" діятимуть в своїх інтересах, продовжуючи дерибан країни. На вибори було виведено приблизно півтора мільярдів із офшорів, ще мільярд – з України. Ці гроші потрібно відбивати. Влада це робитиме за рахунок заощаджень громадян. У вересні українці купили більше мільярда доларів, у жовтні – два з половиною. Ці кошти треба "витягти з-під подушки". Тому, окрім поборів, буде зростання цін на комуналку, транспорт, хліб, воду. Ось цим займатиметься влада. А що робитиме опозиція – відповіді немає", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Влада буде "витягувати з-під подушки" заощадження громадян – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути