вівторок, 13 листопада 2012 12:53

Булатецький: "І перевибори, і переголосування на спірних округах — не вихід із ситуації"

Булатецький: "І перевибори, і переголосування на спірних округах — не вихід із ситуації"
Микола Булатецький: ЦВК має встановити результат виборів. Фото: chpravda.com

Кандидат на спірному 194 одномандатному окрузі в Черкасах Микола Булатецький вважає, що ЦВК оголосила намір провести перевибори в якості компромісу.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булатецький про перевибори: "Я швидше здохну, ніж на них піду!"

Однак, Булатецький вважає, що навіть переголосування, а не нові вибори, не може бути виходом із цієї складної ситуації.

"Мене особисто в кон'юнктурному плані переголосування влаштує. Але, на мій погляд, це не вихід із ситуації. Я впевнений, що переміг би так само, з величезним відривом. Проте, це неправильно, бо я переміг на виборах, і моя перемога абсолютно законна. Постанова ЦВК про перевибори абсолютно безпідставна, прийнята без жодного аргумента. Тому правильний вихід — ЦВК має відмінити свою постанову і підрахувати голоси", - наголошує політик.

Булатецький повідомив, що робив відповідне звернення до членів ЦВК про скасування постанови про перевибори.

"Це буде єдине правильне законне і логічне рішення. А щодо переголосування, то чому люди мають ще раз це робити? По моєму округу не було жодного порушення. Я мав розмову із головою ЦВК і він визнав, що жодного порушення нема. Вони прийняли рішення на підставі інформації секретаря ЦВК Лукаш. У зв'язку з цим я вимагаю відставки секретаря Лукаш. Я особисто звертався до неї і вимагав документи, на підставі яких було прийняте рішення по 194 округу. Документів я так і не отримав", - додав він.

Також він наголосив, що ЦВК прийняла рішення про перевибори з етичних міркувань, однак зараз сама зрозуміла в якій дурній ситуації опинилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знову брешете. Ну як такого брехуна вибирати у Верховну Раду?"

"Жодного факту про те, що неможливо встановити результати волевиявлення, не було. Тоді було прийняте нібито компромісне рішення про перевибори, щоб показати світу, що ми шукаємо вихід. Але цей вихід був зроблений в абсолютно неправовий спосіб", - наголосив політик.

Нагадаємо, вчора екс-міністр юстиції Микола Оніщук зробив заяву, що у ЦВК немає жодних прав не встановлювати результати виборів у 5 спірних округах і оголошувати перевибори. Згідно закону ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів, після чого сторони можуть оскаржити їх у суді. Наслідком неможливості встановити результат виборів може стати повторне голосування на окрузі на кандидатів, які набрали найбільше голосів, але аж ніяк не нові вибори. Для оголошення перевиборів, чи переголосування ВР повинна внести зміни до закону про вибори.

Зараз ви читаєте новину «Булатецький: "І перевибори, і переголосування на спірних округах — не вихід із ситуації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути