субота, 22 грудня 2012 21:06

"Влада бачить в українському суспільстві загрозу для себе" - нардеп

"Влада бачить в українському суспільстві загрозу для себе" - нардеп
Павло Розенко. Фото: news.intv.ua

Розподіл бюджету на 2013 рік свідчить про те, що влада не рахується із суспільством і намагається від нього захиститися.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від партії УДАР Павло Розенко.

Говорячи про підписаний презедентом бюджет на 2013 рік, де скорочено кошти на соціальні сфери і збільшено фінансування силових структур і органів влади, він підкреслив:

"Нинішня влада взагалі мало думає про суспільство. І тому акценти бюджету 2013 року відповідним чином і розставлені. Коли суспільству, українцям підвищується пенсія та заробітна плата на 5%, а фінансування МВС та прокуратури та СБУ збільшено на 20%, то очевидними стають пріоритети влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко визнав: "Ситуація в економіці вже просто кризова"

Розенко додав: "Влада не хоче співпрацювати з українським народом і більше думає, як залишитися на своїх посадах і як підтримати той силовий апарат, який буде захищати ту ж владу від власного народу. Тому пріоритети, очевидно, чітко розставлені і українська влада не бачить в українському суспільстві свого партнера. Українська влада бачить в українському суспільстві загрозу для себе, загрозу, яку треба подавляти, від якої треба оберігатися в тому числі органами прокуратури, СБУ та правоохоронними органами".

Нардеп переконаний, що бюджет на 2013 рік стара Верховна Рада приймати не мала права.

"Партія УДАР ще під час обговорення бюджету на 2013 рік зробила заяву, що стара Рада не мала права розглядати цей законопроект. Фактично після 28 жовтня легітимність парламент попереднього скликання втратив. І по-друге – безумовно, сама структура документу, його основні фінансові як макропоказники, так і соціальні показники, є абсолютно неприйнятними і не повинні були затверджуватися в тому вигляді, в якому і були затверджены", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через збільшення витрат на Азарова постраждають бюджетники - експерт

Розенко запевнив, що нова Рада обов'язково перегляне бюджет на наступний рік.

"Для нас принципове питання про перегляд цифр бюджету на 2013 рік. Ми будемо намагатися це робити не за підсумками першого кварталу, а набагато раніше. Бо виходячі із цифр , які затверджені, перший квартал для країни буде дуже важким", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Влада бачить в українському суспільстві загрозу для себе" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути