Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 14:00

Через збільшення витрат на Азарова постраждають бюджетники - експерт

Через збільшення витрат на Азарова постраждають бюджетники - експерт
Фото: zhitomirnews.com

Президент Віктор Янукович підписав не той бюджет, який Верховна Рада прийняла 6 грудня, повідомила прес-служба "Фронту змін".

Витрати на владу істотно збільшені. Кабінет міністрів отримав на 60 млн грн більше. Міністерство юстиції отримає також більше - 342,8 млн грн, на Державну податкову службу витрати збільшаться на 56,7 млн грн.

На соціальні статті витрати скоротилися. Міністерство соціальної політики недоотримає 20 млн грн, установи з реабілітації хворих на ДЦП - більше 7 млн грн. Місцеві бюджети не дорахуються 160 млн грн.

"Так, у місцевих бюджетах грошей поменшає. Бо для того, щоб виплачувати високі зарплати силовикам та виконувати плани збільшення фінансування уряду, гроші братимуть із бюджетів міст-мільйонників. Тому в цих містах бракуватиме коштів на зарплати бюджетникам. Їх виплачуватимуть із затримкою", - зазначила провідний дослідник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Олександра Бетлій.

На думку експерта, не дивно, що бюджет підписаний із збільшеними видатками на владу та зменшеними витратами на соціальні ініціативи.

"Цього слід було очікувати, адже Держбюджет приймався непрозоро. Під час його прийняття у Верховінй Раді багато поправок було прийнято з голосу. Тобто хтось із депутатів зауважив, що треба внести поправку і її внесли. А потрібно було б винести на обговорення всі ці поправки й внести їх відповідно до регламенту. Під час прийняття правок з голосу було важко зрозуміти й зорієнтуватися у цих поправках. І навряд чи хтось із депутатів зрозумів, де збільшуються видатки, а де - ні", - підсумувала Бетлій

Зараз ви читаєте новину «Через збільшення витрат на Азарова постраждають бюджетники - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути