четвер, 20 грудня 2012 18:59

Янукович підписав іншу редакцію бюджету, з більшими витратами на владу

Янукович підписав іншу редакцію бюджету, з більшими витратами на владу
По дорозі від ВР до Адміністрації президента в бюджеті істотно були збільшені витрати на владу. Фото: politikan.com.ua

Закон про державний бюджет на 2013 рік, підписаний президентом, і законопроект про держбюджет-2013, прийнятий парламентом 6 грудня, - це два різні документи. По дорозі від Верховної Ради до Адміністрації президента в ньому істотно були збільшені витрати на владу й істотно зменшені - на громадян.

Про це свідчить аналіз проекту бюджету, розміщеного на сайті Верховної Ради 4 грудня, і текст закону, опублікований 19 грудня в "Урядовому кур'єрі", повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зазначив, що витрати державного бюджету в проекті складають 410,7 мільярдів гривень, озвучені головою профільного комітету - 411,9 мільярдів гривень, а після підпису президента ця цифра зросла до 412,1 мільярдів гривень. По дорозі на Банкову виросли і доходи - із 361,5 мільярдів гривень - до 362,8 млрд грн, а граничний обсяг дефіциту державного бюджету з 50,4 млрд грн - до 50,5 млрд грн, тобто на 100 мільйонів гривень.

Левова частка збільшення витрат припадає на міліцію - Міністерство внутрішніх справ отримало на 1 млрд грн більше, ніж передбачалося в проекті.

"І це - не подарунок до Дня міліції. Це - ознака того, що влада боїться. Вона боїться власного народу і намагається відгородитися від нього міліцейськими щитами", - зазначив Яценюк.

Радикально відрізняються в остаточному варіанті бюджету цифри витрат на органи влади. Зокрема, утримання Верховної Ради збільшено на 60 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хтось "тягне" з держбюджету гроші та обмінює на мільярди доларів - Найман

"Кабмін отримав на 60 млн грн більше - а це більше 20%. Незважаючи на те, що уряд обіцяв скоротити витрати на себе до 274,5 млн грн, таємно збільшило до 334,5 мільйона", - зазначив Яценюк.

За його словами, збільшені і витрати на Міністерство юстиції - на 342,8 млн грн, Державну податкову службу - на 56,7 млн ??грн. ДУСя отримала на 15 млн грн більше, РНБО - на 19,4 млн грн. На Державну судову адміністрацію України, Вищий адміністративний суд України та Конституційний суд України додали 31,5 млн грн.

Натомість влада істотно скоротила витрати на соціальні статті.

"Міністерство соціальної політики недоотримає 20 млн грн, установи по реабілітації хворих на ДЦП - більше 7 млн", - зазначив Яценюк.

Ще 160 мільйонів гривень недорахуються місцеві бюджети - субвенція на ремонт систем водопостачання та водовідведення скоротилася на 160 млн грн.

"Це означає одне - житлово-комунальні послуги дорожчатимуть, незважаючи на всі запевнення влади", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що його позиція залишається незмінною: "Цей бюджет є неефективним, несправедливим і непрофесійним. Опозиція домагатиметься, щоб витрати на владу в ньому були скорочені до рівня 2009 року, а кошти, які звільняться в результаті цього, треба спрямувати на соціальні програми".

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав іншу редакцію бюджету, з більшими витратами на владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути