четвер, 11 листопада 2021 15:38

Візит Зеленського в Оман не приніс Україні жодної копійки

Візит Зеленського в Оман не приніс Україні жодної копійки
Сайт президента публікував фото Зеленського в Омані в січні минулого року.

З Оману в Україну не надійшло жодних інвестицій після візиту в цю країну президента Володимира Зеленського в січні 2020 року.

Обсяг прямих інвестицій із Султанату Оман в Україну 2020 року та в першому півріччі 2021-го дорівнює нулю. Про це свідчать дані Національного банку, пише ZN.UA.

Зеленський із сім'єю побував у Султанаті на початку січня торік. Пізніше президент розповів, що приватну поїздку в Оман сплатила його родина, яка відвідувала цю країну. І своє перебування він використав також і для налагодження відносин України із Султанатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцянка Зеленського "Весна прийде - саджати будемо" виявилася пшиком

Пресслужба глави держави, інформуючи про перебування Зеленського в Омані, повідомляла, що президент обговорював торгово-економічну та інвестиційну співпрацю двох країн.

Також повідомляли, що "оманська сторона зацікавлена активізацією співробітництва в інвестиційній галузі".

Судячи з даних НБУ, ця "зацікавленість" виявилася недостатньою. Тепер чекаємо від Офіса президента чергового пояснення того, чому різдвяна поїздка Зеленського в Оман призвела до "нульових інвестицій" із цієї країни в Україну, пишуть журналісти.

Візит глави держави в Оман 2020 року не анонсувала його пресслужба. На Банковій підтвердили, що Зеленський перебуває за кордоном лише після публікації його фотографій у п'ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel.

Президент Володимир Зеленський полетів із родиною в Оман 5 січня. Прилетів майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з'ясували, що президент України повернувся чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 того ж дня, коли тим самим бортом в Оман прилетів секретар ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Зараз ви читаєте новину «Візит Зеленського в Оман не приніс Україні жодної копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути