субота, 05 лютого 2022 00:02

Виїхало небагато - представниця США про виїзд дипломатів з Києва

Виїхало небагато - представниця США про виїзд дипломатів з Києва
Крістіна Квін про дипломатів США: "Ми дали їм опцію виїхати, якщо вони хочуть". Фото: Радіо Свобода

Тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін пояснила, що влада США не наказувала американським дипломатам залишати Київ в обов'язковому порядку.

Про це Квін розповіла в інтерв'ю журналісту Савіку Шустеру, яке було оприлюднен в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" пише Gazeta.ua.

"Ми не наказували представникам посольства виїжджати. Ми дали їм опцію виїхати, якщо вони хочуть, якщо їм треба до рідних. Але чесно - небагато скористалися цією можливістю. Тому у нас досі тут багато дипломатів, які виконують різні завдання", - сказала Крістіна Квін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС евакуацію американських дипломатів назвали "надмірною пересторогою"

Вона пояснила, що США серйозно сприймають загрозу з боку Росією.

"Тому завдання полягає у тому, щоб вбергти американських громадян: як працівників посольства так і американських громадян, які відвідують чи живуть в Україні. І тому наші поради засновані на припущеннях, що може статися. Станом на зараз ми попросили американських працівників та їх сім'ї виїхати. І ми це зробили, бо у нас дуже велике посольство. Їм подобається жити в Києві, відвідувати тут школи. Тут багато людей. Нам важливо, щоб їм нічого не загрожувало", сказала представниця США.

Вона висловила сподівання, що США не наганяють такими діями паніку на людей. "Ми лише хочемо дати світу розуміння, що знаємо, що Росія замислила. Ми не хочемо бути байдужими... Ми хочемо бути певні, що фокус уваги - на небажаних діях Росії", наголосила Квін.

22 січня США проінформували Україну про те, що, імовірно, почнуть евакуацію сімей дипломатів із посольства в Києві. Посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних працівників та їхніх сімей. Тоді представник Держдепу повідомив, що США здійснюють ретельне планування на випадок екстреної ситуації. Воно відбувається завжди в разі, якщо безпекова ситуація погіршиться.

24 січня Держдеп санкціонував від'їзд штатних працівників США й зобов'язав виїхати з посольства в Києві членів їхніх сімей.

Зараз ви читаєте новину «Виїхало небагато - представниця США про виїзд дипломатів з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути