Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 09:41

Вітренко образилася і "здала" Симоненка

Компартія, недавно проголошуючи свої цілі на створення "лівого блоку", "лівого фронту", насправді стала самою деструктивною силою в цьому процесі. Таку думку висловив заступник голови Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) Володимир Марченко.

"Смішними і надуманими виглядають вислови Петра Симоненко, Олександра Голуба і інших про причини відмови в пропозиції лідера прогресивних соціалістів про створення лівого блоку, у тому числі і передвиборного, між КПУ і ПСПУ. Порушуючи міжпартійну етику, КПУ так і не дала письмової відповіді на пропозицію Наталії Вітренко, не дивлячись на практично повсюдні вимоги первинних організацій КПУ про необхідність створення лівого блоку з ПСПУ, висловлені і проголосовані на багатьох спілних мітингах 7 листопада", - відзначив політик.

"Нещирими виглядають випади лідерів КПУ проти олігархії і курсу реформ при одночасній залежності комуністів від БЮТ і бажанні в майбутньому парламенті об"єднатися з Партією регіонів і Блоком Литвина - партіями олігархічними, партіями, що усвідомлено проводили раніше і проводять нині курс ліберальної економіки по рецептах МВФ..., -каже Марченко.

"КПУ добре відома послідовна і жорстка боротьба Вітренко, а потім і всієї ПСПУ проти цього курсу реформ з 1991 року. КПУ добре відома і альтернативна програма Наталії Вітренко "Недопущення національної катастрофи", проголошена з трибуни Верховної Ради України в жовтні 1995 року, і законопроекти Наталії Вітренко, що завжди пропонували іншу і економічну модель, і інший зовнішній вектор. ПСПУ відкрито виступала за союзну державу України з Росією і Білоруссю. Два роки боротьби депутатів місцевих рад від Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" показали і високу ідеологічну згуртованість депутатів від ПСПУ, і їх активність", - нагадав замглави партії.

"Вуличні акції протесту ПСПУ переконливо показали і те, що ПСПУ сьогодні - найбільш організована партія в лівому спектрі України", - переконаний він.

"Тому для відмови від блоку з ПСПУ комуністи зобов"язані назвати дійсну причину. Нісенітниця щодо "ліфтів" і "недисциплінованості" Наталії Вітренко - це прийом для зомбі. Немає рішучішого і підготовленішого політика в Україні для боротьби за зміну курсу внутрішньої і зовнішньої політики, ніж Наталія Вітренко, немає згуртованішої і організованої команди, ніж ПСПУ", - каже Марченко.

"За критикою Ющенка, який втягує Україну в НАТО, чітко виявляється позиція КПУ - прагнення КПУ до євроінтеграції. А ПСПУ - за нову союзну державу України з Росією і Білоруссю. Отже, саме вибір зовнішнього вектора є найважливішою причиною небажання КПУ йти в блок з ПСПУ і основою бажання КПУ бути в блоці з євроінтеграторами - Блоком Литвина і Партією регіонів. Про це керівництву КПУ потрібно чесно сказати і своїм членам партії, і виборцям, а не вигадувати нісенітниці, які прикривають їхні справжні прагнення", - підсумував замглави ПСПУ.

Нагадаємо, раніше народний депутат від КПУ Алла Александровська заявила, що Комуністична партія України не створюватиме блок з іншими лівими силами на позачергових виборах у Верховну Раду.

Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко образилася і "здала" Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути