Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2013 11:41

Вищий госпсуд безапеляційно зобов'язав Україну виплатити Росії борги ЄЕСУ

Вищий госпсуд безапеляційно зобов'язав Україну виплатити Росії борги ЄЕСУ
Дана постанова є остаточною і оскарженню не підлягає, - вважають у Вищому госпсуді. Фото: fakty.ictv.ua

Вищий господарський суд України визнав законними і залишив у силі рішення Господарського суду Києва і постанову Апеляційного суду міста Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Відповідне постанови колегія суддів Вищого госпсуду оголосила в понеділок, розглянувши касації Кабінету міністрів, Держказначейства та корпорації "ЄЕСУ" на рішення судів першої та апеляційної інстанцій. Дана постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року" - Власенко

"Вищий госпсуд України ... постановив касаційну скаргу Держказначейства, Кабінету міністрів ... залишити без задоволення. Рішення госпсуду Києва та постанову Київського апеляційного господарського суду залишити без змін", - йдеться в тексті постанови, оприлюдненого головуючої суддею у справі Галиною Прокопанич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель знайшла три чорних ходи через які можна потрапити до Тимошенко

Як повідомлялося, Міноборони РФ звернулося в Госпсуд Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239 450 000 грн у справі корпорації ЄЕСУ, яку раніше очолювала екс-прем'єр Юлія Тимошенко. Російська сторона зажадала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Держказначейство. ЄЕСУ в справі фігурує в якості третьої особи. Зазначений обов'язок, як стверджує позивач, виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі Тимошенко не виконала гарантоване урядом України на чолі з Павлом Лазаренком угоду 1997 року про постачання корпорацією продукції для потреб російського оборонного відомства.


Зараз ви читаєте новину «Вищий госпсуд безапеляційно зобов'язав Україну виплатити Росії борги ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути