субота, 19 січня 2013 01:07

Кужель знайшла три чорних ходи через які можна потрапити до Тимошенко

Кужель знайшла три чорних ходи через які можна потрапити до Тимошенко
ФОТО: podrobnosti.ua

Народний депутат від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Кужель стверджує, що на 9-й поверх ЦКБ№5 (Харків), де знаходиться палата екс-прем'єра Юлії Тимошенко, можна потрапити через чорний хід, який не охороняється.

"Тут три чорних ходи відкритих: без охорони, без МВС, без рамок і без ґрат. Ті народні депутати, і захисники Юлії Володимирівни, і лікарі, проходять все це (пункт пропуску і огляд - ІФ), щоб потрапити сюди, а ті тут гуляють по чорному ходу", - заявила А. Кужель на брифінгу, пише ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

За її словами, вона разом з народними депутатами Тетяною Слюз і Людмилою Денісовою виявили ці чорні ходи, коли знайомилася з умовами утримання Тимошенко.

Кужель продемонструвала складену разом з колегами схему розташування приміщень і камер відеоспостереження в крилі, де знаходиться палата Тимошенко і наголосила, що реанімаційне відділення розташоване прямо навпроти поста МВС.

"Реанімація навпроти постуа МВС. Скажіть, будь ласка, коли приймалося рішення щодо посту МВС і всього іншого, яким чином це робили?", - сказала Кужель.

На її думку, можна було б позбавити лікарів та хворих від проблем, пов'язаних з доступом на територію під охороною, організувавши відвідування Тимошенко через чорний хід і встановивши там необхідні пости охорони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко: "Дуже боюся за життя мами, бо режим Януковича може вдатися до надзвичайних кроків"

Кужель стверджує, що разом з колегами переконалася в тому, що крім відкритих камер (3 камери, встановлені пенітенціарною службою в палаті, а також "встановлені невідомо ким" 2 камери в коридорі і 1 на пункті пропуску), є прихованими. Вони, за словами нардепа, встановлені в душовій, туалеті та кімнаті для зустрічей із захисниками.

Парламентарії також стверджують, що переконалися в тому, що чоловіки можуть безперешкодно спостерігати за моніторами, на які виводиться відео з камер спостереження.

"Ми пройшли далі - вони не чекали, що ми пройдемо далі: тут немає жодної перегородки, тут є кімната для охорони, вся міліція, охоронці тут п'ють чай і дивляться в монітор, що робить Юлія Володимирівна. Просто сексуальні збоченці", - зауважила Кужель.

У свою чергу також присутній на брифінгу захисник Тимошенко Андрій Кожем'якін припустив, що народні депутати виявили не всі приховані відеокамери.

"Я думаю, що це працює Служба безпеки України, яка веде оперативно-розшукову діяльність в рамках справи ЄЕСУ... Я вважаю, що ведуться негласні слідчі дії, але законно вони ведуться чи ні - я не знаю", - сказав Кожем'якін.

Кужель, Слюз і Денисова підкреслили, що в той час, коли вони перебували з Тимошенко, їх закривали зовні, в туалет виводили поодинці і тільки в супроводі, а в четвер їм відключили воду.

"Що таке тортури для Юлії Володимирівни ми знаємо особисто... Сьогодні вранці, коли Тетяні Слюз стало погано, вийшов лікар з реанімації і сказав, ми вам не можемо нічим допомогти. У нас для вас немає ні крапель, ні таблеток, ми викликали швидку, чекали її 30-35 хвилин", - підсумувала Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко — не та людина, яка буде спокійно відбувати свій термін ув'язнення"

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори: відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доставити її примусово пообіцяла надати фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися в палату до тих пір, поки там ведеться відеоспостереження і цілодобово переюуває караул.

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Кужель, Слюз і  Денисова приїхали на короткострокове побачення з Ю. Тимошенко в ЦКБ №5, однак пізніше заявили, що приєднуються до акції громадянської непокори екс-прем'єра і будуть разом з нею до тих пір, поки її вимоги не будуть виконані.

Пізніше начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков повідомив також про підготовку документів до суду зв'язку з діями народних депутатів.

У п'ятницю вранці жінки були примусово видворені з клініки на виконання рішення Дзержинського районного суду Харкова. За інформацією прес-служби ДПтС, суд задовольнив позов керівництва лікарні і Качанівської виправної колонії №54.

Зараз ви читаєте новину «Кужель знайшла три чорних ходи через які можна потрапити до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути