пʼятниця, 18 січня 2013 19:10

У справі Щербаня щодо Тимошенко дуже слабка доказова база — політолог

У справі Щербаня щодо Тимошенко дуже слабка доказова база — політолог
Фото: glavcom.ua

Міжнародна спільнота ніяк не відреагує на висунення звинувачень Юлії Тимошенко у замовленні вбивства Євгена Щербаня.

Таку думку у Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"У президента є дуже велике бажання, щоб Тимошенко сиділа у в'язниці, і не було жодного натяку на її звільнення. Саме тому виникають такі звинувачення у замаху на Щербаня, хоча коли особа, у якої був мотив знаходиться за межами України — у Сполучених Штатах, гіпотетично, доказова база буде дуже слабка. Проте, є певна політична необхідність, яку своїми діями будуть освячувати наші правоохоронці. Я не здивуюсь, якщо Тимошенко звинуватять у відстрілі усіх донецьких бізнесменів, які були в 90-ті роки, коли нинішня донецька команда змагалася за перерозподіл загальнонародної власності. Саме тому, це не скільки правосуддя, стільки зведення рахунків зі своїм політичним конкурентом", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне

На його думку, влада навмисне робить подібне саме на передодні саміту у Брюселі.

"Напередодні Брюсельського саміту, ситуація з жінками-нардепами, яка відбулась сьогодні, орієнтована на експорт. Не дуже приємне буде у них враження від того, що відбувається на Україні. Як контрхід, як відповідь згадали звинувачення у справі Щербаня", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп: "До світової історії катувань треба додати історію знущання над Тимошенко"

Відповідаючи на питання про те, як на це відреагують західні партнери України, Золотарьов сказав: "Міжнародна спільнота вже переконалася у вибірковості правосуддя в Україні. Ніякого враження на неї ці звинувачення не справлять. Є певна політична доцільність. Щоб Янукович не побіг до Москви, і Вашингтон і Брюсель готові терпіти таке поводження з політичними опонентами в Україні. Але все до певних меж. Бо політики на Заході дуже залежні від громадської думки. Якщо дивитись по ЗМІ, оцінка українського політичного режиму вже склалась. Це вже штрихи до картини маслом. Саме тому, може бути перебір. Усі ж люди розумні і бачать, що в Україні багато політиків причетні до сумнівних справ, а сидить тільки Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «У справі Щербаня щодо Тимошенко дуже слабка доказова база — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути