Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2013 19:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко заявив, що Тимошенко не в змозі терпіти слідчих дій, а Пшонка каже, що може

Власенко заявив, що Тимошенко не в змозі терпіти слідчих дій, а Пшонка каже, що може
Стан здоров'я Тимошенко не дозволяє проводити з нею ніяких слідчих дій, переконаний Власенко. Фото: obozrevatel.com

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка стверджує, що з екс-прем'єром Юлією Тимошенко можна проводити слідчі і судові дії.

"Слідчі ознайомилися з медичним документом, в якому написано, що з Тимошенко можна проводити судові і процесуальні дії", - сказав Пшонка на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Пшонка також наголосив, що рішення про видворення жінок-депутатів із будівлі ЦКБ №5 відбулося відповідно до закону і у відповідності з процедурами.

"Все було у рамках закону і все повинно відбуватися у нашій державі у рамках закону, а не шляхом капризів і провокацій", - підкреслив Пшонка.

У свою чергу захисник екс-прем'єра Сергій Власенко стверджує, що стан здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко не дозволяв проводити з нею слідчі дії у п'ятницю, 18 січня.

"Той стан здоров'я, в якому я бачив Юлію Володимирівну, не дозволяв проводити з нею ніяких слідчих дій. Те ж саме сказав і Андрій Кожем'якін, який був у Юлії Володимирівни після обіду", - сказав Власенко, коментуючи інформацію про те, що в п'ятницю Тимошенко було вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня з корисливих мотивів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне

За словами Власенка, співробітники Генпрокуратури, яких він бачив під час відвідин Тимошенко у п'ятницю, відмовилися повідомити про мету свого приходу.

"Коли я її бачив, вона була, по суті, без свідомості, і це визнали в Генеральній прокуратурі. Я ж їх питав: чого ви прийшли, вони не відповіли на це питання... Я не уявляю, як вони могли сьогодні це зробити (вручити повідомлення) при відсутності захисників, це раз. По-друге, стан здоров'я Юлії Володимирівни сьогодні був таким, що це зробити було неможливо", - сказав Власенко.

Він стверджує, що доказів провини Тимошенко у справі Щербаня "немає і бути не може".

"Ніяких доказів Юлії Володимирівни ні в яких справах, пов'язаних зі Щербанем, немає і бути не може. Про це неодноразово заявляв зокрема адвокат на прізвище Поїзд (Дмитро Поїзд, адвокат одного з убивць Щербаня Вадим Болотських), який знає матеріали справи краще за всіх, який знає позицію вбивці Щербаня", - сказав Власенко.

Він не виключив, що рішення вручити повідомлення Тимошенко могло бути прийняте напередодні оголошення рішення Європейського суду з прав людини.

"Можливо, це сталося напередодні рішення Європейського суду з прав людини. Я не знаю, чого вони таким чином домагаються. Можливо, вони домагаються зміни запобіжного заходу", - припустив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенко заявив, що Тимошенко не в змозі терпіти слідчих дій, а Пшонка каже, що може». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути