середа, 12 жовтня 2011 17:47

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вирок Тимошенко перетворює Україну на "бананову республіку" - Жванія

Вирок Тимошенко перетворює Україну на "бананову республіку" - Жванія

Судовий процес і вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко є одним із епізодів сценарію запровадження в Україні авторитарного режиму, йдеться у заяві партії Християнсько-Демократичний Союз.

Другим, не менш загрозливим для демократичного вибору України, епізодом є проект закону про вибори народних депутатів, який днями був внесений депутатами більшості до Верховної Ради, переконані в ХДС.

"Вирок Тимошенко і лобіювання більшістю свого закону про вибори – це рівнозначні елементи у матриці перетворення України в "бананову республіку". На жаль, режисери подібного сценарію, перебуваючи в оточенні глави держави, не усвідомлюють наслідків, які є загрозливими і для президента, і для країни в цілому", - переконані в партії.

ХДС закликає за жодних обставин не підтримувати "змішану" систему виборів до Верховної Ради, бо "це означатиме повернення до політичного феодалізму".

"Цей виборчий закон написаний з єдиною метою - запровадити в Україні монопартійну систему, що призведе до повної узурпації влади, як у Радянському Союзі, та остаточно закриє Україні двері до Європи", - йдеться в заяві.

У партії закликали всі демократичні сили суспільства в цих умовах не допустити ухвалення загрозливого для демократії "змішаного" виборчого закону: "Жодних компромісів у цьому питанні бути не може".

Водночас секретар партії Християнсько-Демократичний Союз і нардеп Давид Жванія підкреслив: "Якщо, так званий, "змішаний" закон про вибори, який лобіюється відомими сценаристами з оточення президента, буде голосами ПР, її сателітів та політичних прихвоснів ухвалений у ВР, то ХДС бачить лише один шлях - бойкот виборів 2012 року. У такому разі парламентські форми політичної боротьби будуть вичерпані, і дострокові президентські вибори стануть неминучими".

Зараз ви читаєте новину «Вирок Тимошенко перетворює Україну на "бананову республіку" - Жванія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути