середа, 12 жовтня 2011 14:36

Суд на Юлією Тимошенко був пародією на правосуддя - Amnesty International

Суд на Юлією Тимошенко був пародією на правосуддя - Amnesty International

Суд на Юлією Тимошенко був пародією на правосуддя. Про це на прес-конференції заявив заступник директора по Європі і Центральній Азії Amnesty International Джон Далхусен.

"Питання полягає не в тому, чи суд над нею був справедливим чи не справедливим. Насамперед він взагалі не мав відбутися. Звинувачення проти неї не можуть вважатися як справжні карні звинувачення", - сказав представник міжнародної правозахисної організації.

На його думку, політичні рішення переважали над судом. То були не зали суду, а кабіни для голосування. Інших висновків бути не може: звинувачення Юлії Тимошенко шукалося з політичних підстав і досягалося через політичний вплив.

"Юлія Тимошенко має бути звільнена, а її обвинувачення анульовано. Вона - ще одна потерпіла від корумпованої неефективної системи, яка не спроможна гарантувати права людей по всій Україні, від найбагатших до найбідніших. Тимошенко мала добру можливість реформувати цю систему, але вона цього не зробила", - зазначив Далхусен.

За словами дослідниці Amnesty International Хези МакГілл, у правозахисників немає інформації, що до тих політиків, яких судять в Україні, застосовують тортури.

"Утім, ненадання належної медичної допомоги - це велика проблема", - наголосила МакГілл.

Зараз ви читаєте новину «Суд на Юлією Тимошенко був пародією на правосуддя - Amnesty International». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути