четвер, 12 квітня 2012 09:50

Вирок Іващенку почали зачитувати із півгодинним запізненням

Вирок Іващенку почали зачитувати із півгодинним запізненням
Держзвинувачення просило для Валерія Іващенка покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. Фото: radiosvoboda.org

Засідання суду у справі колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка розпочалося із запізненням на 35 хвилин.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Підсудного доставили до Печерського районного суду Києва, зараз він перебуває у судовій залі, сидячи у "клітці". Вирок зачитує суддя Сергій Вовк.

Нагадаємо, сьогодні, як очікується, в Печерському райсуді Іващенку буде винесено вирок.

Генеральна прокуратура 20 серпня 2010 року порушила відносно Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем.

Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи посаду тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, в тому числі трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Іващенку було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко може повернутися у політику - посол Європарламенту

Деякий час він перебував у Лікарні швидкої допомоги Києва, крім того, оголошував голодування. Медики після обстеження Іващенка рекомендували йому лікування в неврологічному стаціонарі. В кінця грудня 2011 року Печерський райсуд Києва доручив забезпечити його лікування. Між тим, адвокат Борис Нечипоренко заявив, що пенітенціарна служба замість лікування його підзахисного проводить постійні медичні обстеження. Іващенко неодноразово відмовлявся брати участь у судових засіданнях через погане самопочуття і просив викликати йому швидку допомогу. У Державній пенітенціарній службі стан здоров'я Іващенка назвали задовільним і таким, що дозволяє брати участь в судовому процесі.

Держзвинувачення просило для Іващенка покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з забороною на 3 роки займати керівні посади без конфіскації майна.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Іващенку почали зачитувати із півгодинним запізненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути