вівторок, 19 березня 2013 15:59

Вінницька опозиція на знак протесту покинула сесійну залу облради
10

Фото: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА

19 березня під час сесії Вінницької облради представники фракцій "Батьківщина", частина "Фронту змін" та "Єдності" демонстративно покинули залу засідань. Протестували через грубі порушення регламенту.

За словами голови Вінницької обласної партії "Батьківщина" Людмили Щербаківської, навіть на засідання фракції їх не хотіли пускати.

"Завжди перед сесією ми збираємося на 2-му поверсі облдержадміністрації. Сьогодні теж прийшли на 9-ту годину. Але зала була закрита. Нам сказали, що там хтось уже засідає. Насправді просто не хотіли нас туди пускати. Тільки коли звернулась до голови облради Сергія Татусяка, нам відкрили приміщення", - зауважила вона.

На початку сесії привітали новообраних депутатів-мажоритарників Олексія Порошенка та Василя Поліщука.

"Але про вступ Порошенка у фракцію "Батьківщина" забули оголосити, хоча я подала рішення фракції перед сесією. Напевне, "регіоналам" стало соромно, що вони не ухвалили відповідного рішення стосовно Поліщука. То вирішили і наше проігнорувати", - сказала депутат облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурульки, що впали на голову Тягнибоку і Катеринчуку на мітингу у Вінниці вважають замахом

Близько 11.30 Щербаківська закликала депутатів покинути сесійну залу через грубі порушення регламенту.

"Важливі питання про розподіл бюджетних грошей та про надра не були обговорені на комісіях. І ці питання не мали права виставляти на голосування. Їх потрібно було доопрацювати. Тому ми вирішили на знак протесту покинути залу. Загалом вийшло приблизно 30 осіб", - зазначила опозиціонерка.

За питання про розподіл коштів проголосували 67 депутатів.

"Якби 66, то не прийняли б. А так 2 наші депутати, Валерій Рубан та Геннадій Вацак, теж проголосували "за". Вони залишилися на сесії, не виконали рішення фракції. Ми відразу провели засідання та виключили їх із фракції. Питання про надра все ж не пройшло", - наголосила депутат.

Під кінець сесії таки офіційно оголосили, що Порошенко-молодший вступив до фракції "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Вінницька опозиція на знак протесту покинула сесійну залу облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути