пʼятниця, 15 березня 2013 00:24

"Дайте прикурити тим негідникам!" — У Вінниці через мітинг опозиції перекрили рух транспорту
31

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

14 березня у Вінниці розпочалась віче-хода опозиційних сил. Вінниця стала першим містом, звідки пішла хвиля всеукраїнських акцій протесту "Україно, вставай!".

Біля колишнього кінотеатру "Росія" зібралось близько 5 тисяч представників трьох політичних партій – "Батьківщини", "Свободи" та "УДАРу". Приїхали Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк, Микола Катеринчук, Андрій Мохник, Олексій Кайда, Ігор Зубко. Віталій Кличко не встиг повернутись з-за кордону.

Присутні розгорнули прапори, дехто одягав плащі, готували транспаранти та плакати. Кілька десятків активістів розгорнули 40-метровий прапор України. Згуртувались у колону, рушили по вул. Соборній до приміщення Вінницької облдержадміністрації.

В цей час міліціонери перекрили рух транспорту по центру міста. Тролейбуси, автобуси та маршрутки рухались по Театральній та Київській, а трамваї - тільки у напрямку від Барського шосе до Вишеньки і Електромережі. Місцеві мешканці обурювались, що ніхто їх не попередив про зміни руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наше завдання усунути бандитський режим Януковича" — Тягнибок

"А мені треба до 17-ї школи. То тепер по цьому тумані мені з дитиною пішки стільки йти? Туди ж нічого не їде. Центр відрізали від світу, що хочеш, то і роби. Лідери партій пішки будуть йти по Соборній? А мені що з цього? Вони йдуть пішки і мені треба? Задовбали вже зі своїми мітингами! Краще б на ці гроші, що мітинги організовують, купили б ліків для дітей у лікарні", - зауважила місцева Оксана Дика.

Центр міста перетворився на пішохідну зону. До мітингувальників приєднувались вінничани, що опинились неподалік. Колона розтягнулась на всю ширину вулиці. Пластикові огороджувальні знаки, з'єднані стрічками, мітингувальники відштовхували ногами у бік.

"Ти бач, влада виділила нам 3 метри дороги. Отак все вона нам ділить. Сама хапає, скільки хоче, а нам – дулю під ніс", - присутні відсували огорожу до тротуару.

Біля облдержадміністрації опозиціонерів чекали ще більше тисячі прихильників. Всі хотіли стати ближче до середини.

"Розступіться трохи, залишіть коридор для лідерів!" - наголошували організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців не врятують Тимошенко, Тягнибок чи Кличко — Портников

"От жалко, що Кличка нема. Хотів з ним поздоровкатись, а потім сфотографуватися", - відступив трохи Василь Довгань.

Через вузький прохід, залишений мітингувальниками, пройшли лідери партій.

"Ой, молодці, хлопці! Ой, молодці! Поважаю вас! Так тримати! Дайте прикурити тим негідникам, тим бандюкам!" - вигукував 79-річний Антон Максименко.

Всі спікери дякували протестувальникам, що пришли, що їх не налякала ні влада, ні негода. Обіцяли, що згуртувавшись, ми зможемо вплинути на владу. Навіть оголосити імпічмент Президенту.

"Наша сила – в єдності! Разом – сила!" - скандували всі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці Яценюку піднесли морквину

Згодом дощ посилився, промови скоротили і після виконання гімну України всі швидко розійшлись.

"Та нічого, що дощ. Все одно так добре після мітингу. Сказали "Банду геть!", значить, проженуть ту банду!" - запевнила 56-річна вінничанка Валентина Омельченко.

Зараз ви читаєте новину «"Дайте прикурити тим негідникам!" — У Вінниці через мітинг опозиції перекрили рух транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути