Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2012 09:43

Спецтема: Луценко за ґратами

Вимога прокурорів посадити Луценка на 4,5 роки вказує на слабкість звинувачення - адвокат

Вимога прокурорів посадити Луценка на 4,5 роки вказує на слабкість звинувачення - адвокат

Термін ув'язнення, який просить для екс-міністра Юрія Луценка держобвинувачення, вказує на слабкість висунутого звинувачення.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив адвокат Луценка Олексій Баганець, коментуючи той факт, що обвинувачення просить для екс-міністра 4,5 роки ув'язнення, хоча за статтею, за якою його обвинувачують, передбачено покарання більше 7 років позбавлення волі.

"Прокурори такий вихід бачать із ситуації тільки в одному випадку, коли обвинувачення, висунуте підсудному, є непереконливим. Для того, щоб по особливо тяжкому злочину, по якому передбачена міра покарання від 7 до 12 років, ставити питання про застосування статті 69, то призначення покарання нищого розміру, передбаченого цією статтею, може свідчити тільки про слабкість пред'явленого обвинувачення", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат передбачає, що вирок Луценку оголосять не раніше наступного тижня

Коментуючи можливість звільнення Луценка від покарання з випробуванням, що передбачено у новому КПК для засуджених на менш ніж на 5 років ув'язнення, адвокат зазначив: "Суд має таке право. Він не зв'язаний з позицією державного обвинувачення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Луценка думатиме про нього на вихідних

"Якщо суд дійсно об'єктивний, неупереджений і незалежний, то я вважаю, що він, не дивлячись на таку позицію прокуратури, повинен прийняти рішення про виправдання мого підсудного і закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину в діях Луценка", - наголосив Баганець.

Водночас, адвокат не вірить у те, що саме цього хоче і обвинувачення, тому і вимагає для Луценка менше 5 років позбавлення свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому Тимошенко і Луценко не зможуть брати участь у парламентських виборах

"Якби вони так хотіли б, то у них була можливість у порядку статті 277 відмовитися від пред'явленого обвинувачення в суді, коли вони побачили, що в ході судового слідства жоден зі свідків, а їх було допитано 86 осіб, не підтвердив (вини Луценка)", - переконаний Баганець.

Зараз ви читаєте новину «Вимога прокурорів посадити Луценка на 4,5 роки вказує на слабкість звинувачення - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути