Ексклюзиви
четвер, 09 травня 2019 23:07

"Вимкни російське": активісти провели акцію під телеканалом "Інтер"

"Вимкни російське": активісти провели акцію під телеканалом "Інтер"
Під телеканалом "Інтер" пройшла акція "Вимкни російське". Фото: Уніан

Близько 30 активістів громадської ініціативи "ВимкниРосiйське" провели акцію протесту біля офісу компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для телеканалу "Інтер".

Учасники акції під офісом новинної служби "Інтера" залишили телеканалу символічну "чорну мітку", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми доносимо дуже чіткий меседж до громадськості: телеканал "Інтер" - це агентура. Відвідуючи його ефіри, приходячи в студію телеканалу, українці легітимізують його діяльність. І цього не повинно бути, і ті, хто має проукраїнську позицію і почує це, нарешті повинні відмовитися відвідувати рупори російської пропаганди", - сказав один з координаторів ініціативи Дмитро Жмайло.

Активісти також залишили наклейки "ВимкниРосiйське" на дверях компанії, потім акція завершилася.

Приводом до її проведення стала програма до Дня перемоги - концерту "Победа. Одна на всех" та фільму "Ни шагу назад!", серед акторів якого - головний герой російської стрічки "Донбас. Окраїна" – Гела Месхія.

"Фільм профінансований Міністерством культури РФ, підкріплює міф про "братовбивчу війну" на Сході та заборонений до показу в Україні відповідно до статті 15-1 Закону України "Про кінематографію", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Своих от чужих отличаем": Інтер готує "победный" концерт

Раніше активісти ініціативи "ВимкниРосійське" звернулись до СБУ з офіційним листом, вимагаючи вжити заходів щодо заборони російського медіапродукту на "Інтері".

Зараз ви читаєте новину «"Вимкни російське": активісти провели акцію під телеканалом "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути