субота, 30 січня 2010 11:58

Вільні та чесні виборі в Україні встановили стандарт в Східній Європі

Вільні та чесні виборі в Україні встановили стандарт в Східній Європі

Україні вдалося встановити стандарт проведення прозорих і демократичних виборів у Східній Європі, що помітно підсилить позицію України для подальшого зміцнення відносин з ЄС, заявили в статті для "Дзеркала тижня" міністри у справах Європи з Великої Британії, Німеччини, Польщі та Франції.

"Після низки вільних і чесних виборів, проведених за останні п"ять років, Україна встановила стандарт проведення виборів у Східній Європі", - заявили Кріс Брайант, Вернер Хойєр, Миколай Довгілевич та П"єр Лелуш.

На їхню думку, підтримка демократичного курсу посприяє подальшому зміцненню відносин між Україною та ЄС.

"Україна, яка зможе продовжити консолідацію демократії та плюралізму засобів масової інформації, стане прикладом для інших країн регіону. Це також посилить позицію України для подальшого зміцнення відносин із ЄС", - заявили великобританський, німецький, польський і французький міністри у справах Європи.

При цьому вони висловили надію, що у другому турі президентських виборів Україна продемонструє не менш ретельне дотримання демократичних процедур, ніж під час першого туру.

"Перший тур виборів пройшов спокійно та організовано, і його результати були загалом широко визнані. Репутація України за кордоном як лідера демократії в регіоні може лише поліпшитися, якщо цих стандартів буде дотримано і в наступному турі", - підкреслили Кріс Брайант, Вернер Хойєр, Миколай Довгильович та П"єр Лелуш.

Зараз ви читаєте новину «Вільні та чесні виборі в Україні встановили стандарт в Східній Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути