середа, 24 травня 2017 19:48

Вілкул з тітушками, "велика риболовля", тролінг Ляшка - 10 цитат Луценка в Раді

У середу, 24 травня, генпрокурор Юрій Луценко звітував у Верховній Раді про рік роботи.

Gazeta.ua пропонує 10 цитат із виступу керівника ГПУ перед депутатами.

  Генпрокурор Юрій Луценко звітує у Верховній Раді 24 травня: "Мені заважає відсутність юридичної освіти, це правда"
Генпрокурор Юрій Луценко звітує у Верховній Раді 24 травня: "Мені заважає відсутність юридичної освіти, це правда"

Найбільше досягнення

"Найбільшим своїм досягненням за рік роботи на посаді вважаю завершення слідства і початок судового процесу над Януковичем".

Ніхто не сховається в Росії

"Днями мені закинули від шановної громадської організації, що, мовляв, проти Януковича немає корупційних справ. Це відверта неправда.

Проти Януковича та його найбільшого оточення є десятки проваджень по корупції. У ключових випадках ми вже закінчили – ще раз для тих, хто погано чує, – закінчили досудове слідство проти Януковича, Азарова, Арбузова, Колобова, Клименка, Ставицького, Курченка, інших діячів, і тепер питання за Печерським судом.

Ніхто не сховається ні в Ростові, ні в Москві, ні на екзотичних островах".

Справа Майдану

"Справа з пред'явлення обвинувального акту Януковичу і Захарченку за події, вірніше, за організацію безчинств на Майдані проти мирних демонстрантів, буде скерована до суду jдразу після розгляду справи про державну зраду Януковича".

Прокурорські зарплати

"Тепер прокурор першого року місцевої прокуратури має на руки від 9 до 10 тисяч гривень, а прокурор регіональної – від 11 до 12 тисяч.

У справах Януковича нам протистоїть близько 50 адвокатів з дуже доброю платнею. А проти них у судовому процесі за зраду є два прокурори, ровесники нашої незалежності, із зарплатою в 20 тисяч гривень".

Хабарництво

"Якщо з вас вимагають хабара хто завгодно, будь ласка, йдіть у прокуратуру, ми доведемо цю справу до суду. Це я можу гарантувати.

Хто б з вас не вимагав, міністр, губернатор, начальник, депутат, заяву в прокуратуру, спільно ми подолаємо це зло. І припиніть казати, що "велику рибу" відпускають".

Нардепи в броньованих "кубиках"

"Якщо хочете жити, їздити в броньованих "кубиках" під охороною, жити в будинку такому, як у Клюєва, просто сплатіть за це податки. Я не проти. Я тільки проти того, щоб це робили без оподаткування".

Вілкул і тітушки

"Тітушок інструктували, зорганізовували і фінансували у штабі "Опозиційного блоку" на Дніпропетровщині особисто пан Вілкул і пан Колєснік. Маємо відео, як вони всі разом заходять в офіс, слава БПП, бо їхній офіс поруч і в них є відеокамери".

Ляшко і "радикали"

"Дякую, пане голово фракції за те, що висловлюєте критичні зауваження, за те, що підписуєтеся повним складом. Дай Боже, щоб цей склад не зменшився ближчим часом".

Робота без освіти

"Мені заважає відсутність юридичної освіти, це правда.

Тим не менше, політичної волі й енергії у мене достатньо, щоб примусити юристів працювати законно, але швидко. В цьому смисл. Я думаю, що наступний генпрокурор буде вже точно з юридичною освітою".

Нема кому виносити вироки в судах

"У Дарницькому, Оболонському, Подільському районних судах столиці є лише чотири судді, п'ять – у Голосіївському, Печерському, Солом'янському районних судах. Весь вал справ проти високопосадовців, який іде в Печерський суд, має розглядати 5 суддів. При цьому за 2016-й і поточний рік кількість кримінальних проваджень, що надійшли на розгляд до судів, подекуди сягає тисячі.

У нас просто банально нема кому розглядати справи і виносити вироки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жити по-новому": дружина Луценка купила Mercedes за понад 2,4 млн грн

12 травня 2016-го за призначення Юрія Луценка на посаді генпрокурора проголосували 264 народні депутати.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул з тітушками, "велика риболовля", тролінг Ляшка - 10 цитат Луценка в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути