Ексклюзиви
неділя, 07 жовтня 2018 20:44

Вілкул може заявити про участь у президентській кампанії під час зняття з нього недоторканності - експерт

Вілкул може заявити про участь у президентській кампанії під час зняття з нього недоторканності - експерт
Вілкул може заявити про участь у виборах президента України. Фото: РБК

У понеділок, 8 жовтня в 14:00, Регламентний комітет парламенту буде розглядати подання генпрокурора про зняття з Олександра Вілкула депутатської недоторканності. Під час засідання опозиціонер може зробити заяву про участь у виборах президента України.

Про це в коментарі для EconomistUA заявив політолог-міжнародник Андрій Бузаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вілкул назвав справу проти нього фальсифікацією ГПУ

"В Україні продовжує набирати обертів так званий "Парад кандидатів", в ході якого все більше відомих політиків заявляють про участь в президентських перегонах. Не так давно про свою участь зокрема заявили Сергій Тарута - лідер партії "Основа", мер Львова і лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий. Я не виключаю, що найближчим часом про свою участь у президентських перегонах може заявити і, наприклад, Олександр Вілкул, навколо якого зараз зосереджені українські ЗМІ. Тиск на нього з боку влади, як на опозиційного політика, зняття депутатської недоторканності може підштовхнути його до участі в президентських виборах. Таким чином він матиме шанс використовувати поточні події в свою користь", - заявив експерт.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до народних депутатів у понеділок розглянути подання ГПУ про зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від "Опозиційного блоку" Дмитра Колесникова і Олександра Вілкула.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул може заявити про участь у президентській кампанії під час зняття з нього недоторканності - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути