четвер, 04 жовтня 2018 17:03

Вілкул назвав справу проти нього фальсифікацією ГПУ

Вілкул назвав справу проти нього фальсифікацією ГПУ
Нардеп Олександр Вілкул прокоментував подання Генпрокурора на зняття з нього депутатської недоторканності

Регламентний комітет Ради прийняв рішення в понеділок, 8 жовтня 2018, розглянути подання Генпрокурора на зняття депутатської недоторканності зі співголови фракції "Опозиційного блоку" в парламенті Олександра Вілкула.

На своїй сторінці в фейсбук Вілкул написав: "За останні 5 років влада під мікроскопом перевірила кожен мій підпис, декларацію та життя членів моєї сім'ї. Не знайдено взагалі нічого, що дало б можливість почати проти мене кримінальне переслідування і тим самим обмежити мою політичну діяльність.

Але, за півроку до президентських виборів, влада, зачищаючи політичне поле, вирішує піти на відверту фальсифікацію, знаходить якийсь мій підпис восьмирічної давності, і на цій підставі намагається сфабрикувати проти мене справу".

"Можу сказати, що мої адвокати, ознайомившись з текстом подання ГПУ, були шоковані. Вони самі мають досвід роботи в правоохоронній системі, у тому числі і в ГПУ, але такого свавілля, такої грубої фальсифікації вони ще не зустрічали. У такій ситуації може вже йти мова про злочини та зловживання посадових осіб-фальсифікаторів", - додав один з лідерів опозиції.

Вілкул зазначив: "Випереджаючи всі можливі запити з приводу коментарів, відразу скажу - на комітеті я буду доводити повну неспроможність звинувачень проти мене з боку ГПУ і продемонструю яким чином сьогодні ГПУ не просто фабрикує політичні справи, а фальсифікує їх. Якщо хтось вважає, що звинувачення проти мене стануть часом слави Генпрокуратури і її керівництва, то цього не буде. Це буде момент ганьби замовників і виконавців цієї справи, які, я впевнений, читають мої пости".

Звертаючись до представників влади, нардеп підкреслив: "Так ось - голосувати так, як вам треба, не буду. Буду продовжувати говорити людям правду. Боротися не тільки за себе, але і за мільйони людей, проти яких ви фальсіфікуєте справи, грабуєте і знущаєтесь" .

Зараз ви читаєте новину «Вілкул назвав справу проти нього фальсифікацією ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути