вівторок, 14 березня 2023 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили нові фейки РФ про Україну, НАТО й США

Викрили нові фейки РФ про Україну, НАТО й США
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 березня.

Російські медіа, цитуючи постпреда Російської Федерації при Організації із заборони хімічної зброї Олександра Шульгіна, поширили чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

"РосЗМІ повідомили про хімічні провокації, які начебто готують так звані українські націоналісти за допомогою американських кураторів", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розродилася новою брехнею про ЄС і війну в Україні

Американський політолог Джон Варолі заявив, що "крах фінансової системи Сполучених Штатів Америки неминучий, оскільки долар – це шматок паперу". Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

"Найбільше від кризи постраждають країни Заходу та НАТО. Росію та Схід крах системи не торкнеться", – додав маніпулятор.

Дезінформацію поширив також ексрадник голови Пентагону Дуглас Макгрегор:

"Ми не зможемо перемогти Росію. РФ досягне свого в Україні. Вона знищить українські збройні сили. Цей режим не виживе. І в результаті НАТО не виживе. Воно розпадеться".

Глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що США начебто змушують ЄС фінансувати Київ, а самі зазнають значно менших витрат. Це – маніпуляція.

Зараз ви читаєте новину «Викрили нові фейки РФ про Україну, НАТО й США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути