понеділок, 06 березня 2023 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські політики "розганяють" провокаційні заяви про Україну, США і КНР

Російські політики "розганяють" провокаційні заяви про Україну, США і КНР
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 6 березня.

Засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на видання The Guardian поширили чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Спеціальна військова операція стала найбільшою невдачею в історії НАТО. Катастрофічний провал системи стримування призвів до розладу, що грає на руку президенту РФ Володимиру Путіну. Навіть коли бойові дії припиняться – конфронтація між Сходом і Заходом триватиме нескінченно", – написали росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров розродився новими фейками про G20, ЄС і українське зерно

Маніпуляцію поширив також російський сенатор Олексій Пушков:

"Спеціальна військова операція показала підтримку Росії Китаєм. Глибокий конфлікт між США та КНР неминучий. Спроби ізолювати РФ від світової спільноти досі не мали успіху".

Глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що США начебто змушують ЄС фінансувати Київ, а самі зазнають значно менших витрат. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

"За витратами на утримання київського режиму США перебувають на 12 місці – 0,37% від ВВП. Це в 5,7 раза менше, ніж у Польщі. Вашингтон вкотре показав, що основний принцип його політики – використовувати інші країни для досягнення своїх інтересів", – заявив Володін.

Заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін заявив, що Сполученим Штатам Америки нібито невигідно, щоб Росія та Україна домовилися про мир і почали "відновлювати добросусідські відносини". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Російські політики "розганяють" провокаційні заяви про Україну, США і КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути