середа, 01 березня 2023 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандисти РФ розганяють фейки про Україну, Придністров'я та Китай

Пропагандисти РФ розганяють фейки про Україну, Придністров'я та Китай
Маніпуляцію поширили також засоби масового інформування РФ із посиланням на російського науковця Георгія Філімонова. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 1 березня.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації поширило новий фейк щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Росія стурбована, що провокація Києва з радіоактивними речовинами може пройти поблизу невизнаного Придністров'я, де Україна й так нагнітає напруженість", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков "розганяє" провокаційні заяви про переговори з Україною

Маніпуляцію поширили також засоби масового інформування РФ із посиланням на російського науковця Георгія Філімонова:

"Захід вважає, що Пекін став на бік Росії, а його план – просто привід почати підтримувати Москву. В Китаї розуміють, що після РФ у планах Заходу стоїть Піднебесна. Тому підтримка Москви відповідає геополітичним інтересам КНР. Перемога Росії в Україні – це про всі народи, які хочуть припинити західний тиск. І Китай не може залишитися осторонь".

Заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін заявив, що Сполученим Штатам Америки нібито невигідно, щоб Росія та Україна домовилися про мир і почали "відновлювати добросусідські відносини". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"Для них Україна – це інструмент, за допомогою якого вони намагаються послабити та ізолювати РФ", – заявив він.

Кремль може використовувати візит самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в Китай для досягнення низки своїх завдань. Зокрема для створення схем з ухилення від санкцій, а також поширення наративу про те, Москва нібито готова до мирних переговорів з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандисти РФ розганяють фейки про Україну, Придністров'я та Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути