пʼятниця, 31 травня 2013 17:14

Виконавці рішень Київради після 2 червня можуть відсидіти 10 років - нардеп

Виконавці рішень Київради після 2 червня можуть відсидіти 10 років - нардеп
Чорноволенко: Будь-яке рішення, яке прийме Київрада після 2 червня, буде незаконне. Фото: comments.ua

Виконавчі органи, які реалізовуватимуть рішення Київської міської ради після 2 червня, порушать кримінальне законодавство.

Про це заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Чорноволенко в ефірі "Ера FM".

"2 червня закінчуються повноваження не тільки міського голови, а і Міської ради. Будь-яке рішення, яке прийме Київрада після 2 червня, буде незаконне. А всі виконавчі органи, в тому числі міська адміністрація, які будуть виконувати ці рішення, у тому числі бюджет, будуть виконувати не легітимні рішення, тобто ходитимуть під кримінальною статтею і можуть відсидіти років до 10", - сказав нардеп.

Нагадаємо, лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що діяльність Київської міської ради після 2 червня є нелегітимною.

Конституційний суд України вирішив, що необхідно провести вибори мера Києва і депутатів Київради у жовтні 2015 року.

КСУ почав розгляд справи про вибори в Києві 11 квітня. Питання було внесено поданням 48 народних депутатів україни про офіційне тлумачення низки положень Конституції та закону про місцеві вибори, зокрема стосовно місцевих виборів у Києві.

Парламентська більшість категорично відмовляється голосувати за призначення дати виборів у Києві до того, як своє трактування цього питання не дасть Конституційний суд.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю закінчився в червні 2012 року, а депутатів Київської міськради - закінчиться в червні 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Виконавці рішень Київради після 2 червня можуть відсидіти 10 років - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути