пʼятниця, 31 травня 2013 15:48

Київським депутатам-опозиціонерам радять здати мандати і блокувати раду

Київським депутатам-опозиціонерам радять здати мандати і блокувати раду
Тарас Березовець. Фото: www.gart.org.ua

Політтехнолог Тарас Березовець вважає, що всі три опозиційні фракції Київради мають обнулити списки. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо так вчинить тільки "Батьківщина", без УДАРу та Європейської партії, великого результату це не дасть. Мають бути синхронні рішення цих фракцій. Наступним кроком повинно бути складання мандатів всіма опозиційними депутатами Київради. Зрозуміло, що більшість все одно залишиться у Олександра Попова. Але, вийшовши із складу ради, опозиція зробить морально неможливим продовження її роботи", - зазначив експерт.

За його словами, на "ударівців", які не хочуть обнуляти списки, мають тиснути колеги по опозиції. "Кожен хоче мати корочку депутата Київської міської ради та продовжувати сидіти в кріслі. Але сьогодні Віталію Кличку треба донести одну чітку річ, що це не рейтинг депутатів із УДАРу, а його персональний. Йому потрібно пояснити: якщо це не буде зроблено, то він може забути про президентські вибори 2015 року. Бо йдеться про інтереси київської міської громади. Кияни його не пробачать. Віталій має розуміти, що якщо ти опозиціонер, то маєш доводити це конкретними справами, а не лише заявами", - зауважив Березовець.

Політтехнолог впевнений, що опозиціонери мають забезпечити постійне блокування Київради. "Всі рішення, які гіпотетично можуть бути прийняті з понеділка, будуть нелегітимними. Вони мають усі шанси бути оскаржені в суді. Тому і місцеві, і народні депутати повинні блокувати роботу ради. Тим більше, що є така буйна фракція — "Свобода". Вона поки що не має в Київраді своїх представників, але двоє "свободівців" можуть замінити 15 "кличківців" і 30 депутатів "Батьківщини". Чим більше влада буде тиснути проти, тим більше наростатиме градус напруги. Київрада та владу стануть ще більш нелегітимними. Це буде абсолютний абсурд", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Київським депутатам-опозиціонерам радять здати мандати і блокувати раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути