Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2013 13:41

Виконавча служба вимагає з екс-мера Черкас 200 тис. гривень

Виконавча служба вимагає з екс-мера Черкас 200 тис. гривень
Сергій Одарич. Фото: www.pvd.ck.ua

12 листопада відділ державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції відкрив виконавче провадження, за яким екс-мер Черкас Сергій Одарич має сплатити на користь міської ради 200 тисяч гривень.

Таку суму Одарич має відшкодувати за незаконне звільнення працівника мерії, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

За словами екс-мера, письмового повідомлення про те, що має сплатити протягом тижня таку суму не отримував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороги передадуть на утримання місцевій владі

"Сам прочитав в Інтернеті. Чому інформують про це через ЗМІ, а не особисто поняття не маю. Цю справу розглядають як політичне замовлення і політичний тиск, - прокоментував Одарич. - Я подав касацію, тому не знаю як виконавча має виконувати це рішення. Рішення суду "Міський голова Сергій Одарич" має виконувати рішення, тому їм прийдеться мене поновити, а вже потім стягувати. Згідно закону суд не має права брати до розгляду цю справу, поки не завершиться кримінальна справа".

Одарич вважає рішення неправосудним.

"Чорним по білому написано, що справи по стягненню грошей приймаються до розгляду і розглядаються судами лише після закінчення розгляду кримінальної справи по цих епізодах. Спочатку мають встановити вину - чи було порушення. Якщо є вина, то можна з винуватця стягувати якісь кошти. Сьогодні йде судовий розгляд справи і встановлюється чия у вина у тих чи інших діях. Як може суд, не розібравшись чия вина, сказати, хто має заплатити гроші? У той час як розглядалася справа, мене тримали на допиті у прокуратурі. Вирок винесли заочно, не взявши мої пояснення. Думаю, що суд і прокуратура отримала завдання від губернатора", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири міста на Черкащині ризикують жити без мерів до 2015 року

Нагадаємо, Сергію Одаричу інкримінують незаконне звільнення працівників міськвиконкому за першої каденції на посаді. Наступний суд по кримінальній справі буде 27 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Виконавча служба вимагає з екс-мера Черкас 200 тис. гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути