Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2013 14:24

Чотири міста на Черкащині ризикують жити без мерів до 2015 року

Чотири міста на Черкащині ризикують жити без мерів до 2015 року
Сергій Тулуб. Фото: chornobaj.ck.ua

Вибори чотирьох мерів міст в Черкаській області відбудуться, коли відповідне рішення прийме Верховна рада, або ж у жовтні 2015 року.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав губернатор Черкащини Сергій Тулуб, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Якщо народні депутати приймуть таке рішення то вибори мерів будуть проведені згідно з законом, а якщо ні, то у жовтні 2015 року. Ми зараз налаштовуємося на співпрацю з людьми, які виконують обов'язки міських голів, незважаючи на їх політичні уподобання", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителям Черкас до парламентських виборів планують матеріально допомагати

"Мерів не має на посадах з різних причин, це не лише хвороба і смерть, а й комусь депутати висловили недовіру і не хочуть бачити на цій посаді. Міський голова має бути менеджером господарником, працювати так, щоб йому люди дякували, а не займатися політикою", - додав губернатор.

Нагадаємо, в Черкаській області з початку року 4 міста залишилися без міських голів. Це Христинівка, Черкаси, Кам'янка і Канів. Вибори не призначені у жодному з цих міст. У Христинівці мер Микола Наконечний помер, у Черкасах Сергію Одаричу оголосили імпічмент. У Кам'янці проти мера Володимира Кірона відкрили кримінальне провадження і він подав у відставку. 10 жовтня у Каневі мер Віктор Ніколенко подав у відставку, мотивуючи це тим, що має проблеми зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Чотири міста на Черкащині ризикують жити без мерів до 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути