середа, 20 червня 2018 11:03

Військова служба по-новому: президент підписав новий закон про ЗСУ

Військова служба по-новому: президент підписав новий закон про ЗСУ
Прийняті зміни дозволяють підвищити вік прийняття громадян до вищих військових навчальних закладів з 23 до 30 років

Президент України Петро Порошенко підписав закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби".

"Цей закон надасть можливість підвищити мотивацію громадян до проходження військової служби", - зазначили на сайті прес-служби президента.

Закон вносить зміни у закони України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", "Про військовий обов'язок і військову службу", "Статут внутрішньої служби Збройних сил України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія знищила на Донбасі 200 бойовиків

Прийняті зміни дозволяють підвищити вік прийняття громадян до вищих військових навчальних закладів з 23 до 30 років.

Таким чином учасники АТО та операції Об'єднаних сил зможуть вступати на навчання та продовжувати військову службу як офіцери або сержанти.

Також закон підвищує до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов'язаних-жінок.

В особливий період військову службу, за новим контрактом, можна проходити від 1 до 10 років. Це сприятиме збільшенню кількості громадян, які бажають проходити військову службу за короткотривалим контрактом.

Новий закон дає можливість звільнитись чи укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжена після закінчення його строку в особливий період. Це ж стосується військовослужбовців, які уклали контракт до закінчення особливого періоду й оголошення демобілізації.

Закон також надає можливості військовослужбовцям, визнаним рішеннями військово-лікарських комісій непридатними за станом здоров'я до військової служби, продовжувати проходження служби.

Бойовий досвід, морально-ділові якості та мотивація до військової служби таких військовослужбовців, попри їх фізичний стан, можуть бути реалізовані на військових посадах, які не потребують фізичних навантажень.

На Донбасові бойовики протягом усього тижня продовжили спроби прориву оборонної частини української армії, але понесли серйозні втрати і в живій силі, і в техніці. Так, на минулому тижні втрати боєвиків становили понад 50 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Військова служба по-новому: президент підписав новий закон про ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути