понеділок, 18 червня 2018 08:19

Знищена техніка та два десятки "200-х": українські військові дали "жару" бойовикам

Знищена техніка та два десятки "200-х": українські військові дали "жару" бойовикам
На Донбасові бойовики протягом усього тижня продовжили спроби прориву оборонної частини української армії, але понесли серйозні втрати і в живій силі, і в техніці. Фото - Цензор.НЕТ

На Донбасові бойовики протягом усього тижня продовжили спроби прориву оборонної частини української армії, але понесли серйозні втрати і в живій силі, і в техніці.

Так, на минулому тижні втрати боєвиків становили більш ніж 50 чоловік. За останні кілька днів загальне число втрат знизилося: загинули 22 бойовики та 23 з пораненнями відправили в лікарню. Ворог завдав втрат і українським військовим – 3 вбитих та 15 поранених за тиждень, повідомляє "Сегодня".

Російсько-окупаційні війська за тиждень відкривали вогонь по українських військових близько 200 разів. ЗСУ давали відсіч. Волонтер, боєць спецпідрозділу "Йожик" Анатолій Токарев повідомив, що в районі Донецька українські військові взяли нову стратегічну висоту і отримали можливість вести перехресний вогонь по опорному пункту противника.
Відзначимо, що офіційного підтвердження штабу ООС про просування українських військових під Донецьком не було.

Від офіцера однієї з механізованих бригад стало відомо, що на ділянці фронту Мар'їнка - Славне ЗСУ взяли у напівколо бойовиків і терзають хитрими ударами.

"Реакція російських окупантів після того, як вони зрозуміли, що ми стали набагато ближче до них, ніж вони думали, була передбачена. Вони пішли в атаку, намагаючись таким чином налякати нас. Але ми завчасно передбачили цей варіант, тому приготували для них кілька сюрпризів. Після невдалих спроб вибити нас кавалерійською атакою, ворог перейшов у свою традиційну тактику - обстріл із мінометів та артилерії", - розповів командуючий компанії однієї з механізованих бригад.

Українські військові продовжують успішно протистояти ворогу і завдали йому багато втрат - знищені і техніка, і бліндажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Встромили в ногу шомпол від автомата і на очах закатували військового" - екс-полонений розповів про ДНР

Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук повідомив, що бойовики розділили Донецьк на три категорії через страх, що ЗСУ можуть піти в напад.

"В 1-й (категорії) окупаційних формувань дозволено вести бойові дії у повному обсязі, незалежно від наявної там інфраструктури та наявності цивільного населення, в 2-й - дозволено вести бойові дії з певними обмеженнями (допускаються незначні пошкодження інфраструктурних об'єктів та людські втрати) , в 3-й - не допускається ведення будь-яких бойових дій", - повідомив Тимчук.

В розвідці повідомили, що підконтрольні Росії бойовики здійснили несанкціонований запуск ракет із зенітно-ракетного комплексу, які упали на захопленій території і викликали пожежу. Вказується, що ворог ігнорує наказ російського командування, що на період чемпіонату світу з футболу потрібно знизити бойову активність.

У зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі українські військові ліквідували бойовика ДНР Андрія Маленьких. Андрій Маленьких народився в Горлівці Донецької області 17 грудня 1968 року. На сторінках в соціальних мережах близькі і знайомі бойовика повідомляють, що найманець був ліквідований 14 червня.

Зараз ви читаєте новину «Знищена техніка та два десятки "200-х": українські військові дали "жару" бойовикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути