пʼятниця, 10 жовтня 2014 12:41

Відведення артилерії з зони АТО призведе до наймогутнішої атаки терористів - Парубій

Відведення артилерії з зони АТО призведе до наймогутнішої атаки терористів - Парубій
Facebook

Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Парубій вважає, що відведення українського важкого озброєння на 15-кілометрову межу від лінії бойових дій може зумовити нові атаки терористів.

Про це він сказав у інтерв'ю журналу "Фокус".

"Два тижні назад я знав, куди будуть бити бойовики. Це порт Маріуполя, тому що в Новоазовську немає самодостатнього порту, аеропорт Донецьк і Дебальцеве – ключова залізнична й автороз'вязка. Зараз терористи роблять усе для захоплення цих позицій. Тому до домовленості про відведення артилерії я ставлюся дуже критично – це спровокує наймогутнішу атаку бойовиків", – вважає Парубій.

При цьому екс-секретар РНБО зазначив, що критично сприйняв низку положень "мінського меморандуму", і підкреслив, що виконувати їх в однобічному порядку Україна в жодному разі не повинна.

"Зараз самий час для перегрупування й нарощування сил. Усі, хто думає, що нова політика Путіна в Донбасі – це мир, помиляються", – вважає він.

Парубій також висловив побоювання, що якщо бойовики знову захоплять раніше звільнені населені пункти, то їх терор проти мирного населення стане ще більш жорстоким.

Зараз ви читаєте новину «Відведення артилерії з зони АТО призведе до наймогутнішої атаки терористів - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути