четвер, 26 січня 2012 17:28

Відсутність Тимошенка не зупинить справу проти нього – політолог

Відсутність Тимошенка не зупинить справу проти нього – політолог

Чоловік екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр зробив "ведмежу послугу" своєму батькові та іншим фігурантам кримінальної справи по ЄЕСУ. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Поки що ні до кого із підозрюваних не застосовується захід взяття під варту. Але еміграція Олександра Тимошенка може спричини те, що інших фігурантів можуть заарештувати. Він дає привід, щоб з ними так вчинили, аби вони не уникли відповідальності. Таким чином він зробив "ведмежу послугу" своєму батькові та колишнім співробітникам", - зазначив він.

Політолог наголосив, що не є обов'язковим те, щоб фігурант справи був учасником процесу.

"Часто рішення виносяться заочно. Відсутність Тимошенка – мінус для розслідування, але в той же час це не зупинить справу. Є Кримінально-процесуальний та Кримінальний кодекси України, які передбачають: існують кримінальні справи, по яким дії строк давності. Ця справа була закрита, оскільки по ній пройшов строк давності. З іншого боку, після того, як Юлія Тимошенко отримала вирок, строк давності у інших справах перестає діяти. Автоматично піднімають всі ті, які були закриті. Можливо, це буде формальний розгляд чи взагалі не буде ніякого результату, тобто відбудеться якась формальна дія", - зауважив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Олександра Тимошенко поновили кримінальну справу

Експерт припускає, що Тимошенко можуть засудити. "По ньому винесуть рішення. Умовно кажучи, людину засуджують на якійсь строк чи до ще якогось покарання, яке є діючим, поки не буде реалізоване. Це означає, що Олександр Тимошенко не зможе в'їхати в Україну, навіть будучи громадянином Чехії чи маючи там вид на проживання, оскільки його тут моментально покарають", - додав він.

Нагадаємо, чоловік Юлії Тимошенко Олександр заявив, що 10 січня Шевченківський районний суд Києва визнав законним постанову про порушення проти нього кримінальної справи по ЄЕСУ.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність Тимошенка не зупинить справу проти нього – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути