пʼятниця, 09 листопада 2012 14:50

Відсутність діалогу між владою та опозицією — це дуже великий негатив для країни — Розенко

Відсутність діалогу між владою та опозицією — це дуже великий негатив для країни — Розенко
Фото: glavcom.ua

Заява прем'єр-міністра України Миколи Азарова, в якій він закликав керівників партій, які представлені у Верховній Раді, приступити до переговорів щодо формування "великої коаліції" — це намагання перекласти відповідальність за невдалі свої дії на голови інших політичних сил.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив новообраний народний депутат від партії Удар, експерт центру Разумкова Павло Розенко.

"У нинішньої влади було 2,5 роки для того, щоб будувати країну, розбудовувати економіку, долати руїну тому подібне. При чому влада була сконцентрована виключно в руках ПР. Вона без комуністів мала стабільних 245 голосів, тому були всі можливості із кризи і показати свій потенціал. За останній рік фактично обвалилася економіка України", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров закликав усі політичні сили до створення широкої коаліції в парламенті

За його словами, сьогодні Україна знаходиться "як в економічному, так і соціальному плані на порозі широкомасштабної кризи".

Також він додав, що причина кризи у внутрішній політиці влади: "І мова йде не про зовнішні чинники, а причина у внутрішній кризі. Причина в тій політиці соціальної демагогії та популізму, яку проводила влада починаючи з початку цього року перед виборами. Тому, за ці речі владі треба відповідати. А не перекладати свою вину на голови інших політичних сил. А заява Азарова про коаліцію — це намагання перекласти відповідальність за невдалі свої дії на голови інших політичних сил, які не причетні до курсу держави, яку ПР проводила останні два роки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров збереже крісло прем'єра, а Порошенка можуть погнати вже за кілька днів - екс-міністр

Зокрема, він підкреслив, що Удар не створюватиме з цієї владою жодних коаліцій. "Сьогодні ми говоримо про політичну відповідальність. Повинна Партія регіонів понести політичну відповідальність за стан економіки та стан країни, в якому вона опинилась. Удар йшов на вибори з чітким меседжем, що ця влада довела економіку до ручки, що вона має піти, що з цієї владою жодних коаліцій, жодних голосувань, жодної співпраці не бачить. За нас люди проголосували, як раз підтримуючи цей меседж", - додав Розенко.

В свою чергу, він зауважив, що якщо Азаров визнає, що він "довів економіку до руїни, то перше, що він повинен зробити, це подати у відставку. Це було б не поганим сигналом для суспільства, що уряд визнав свою помилку він готовий об'єднати зусилля. А нам ПР розповідає, що може сформувати коаліцію сама".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Логіка "регіонала": "Свобода" проходить до Ради - значить адмінресурсу не було

Проте, на його думку, влада лише говорить, що треба об'єднуватися, "проте жодних кроків влада сьогодні не робить, це все декларація". "На сьогоднішній день — відсутність діалогу між владою та опозицією — це дуже великий негатив для країни. Це знекровлює державу в цілому. Проте я не бачу жодних передумов для того, щоб цей діалог відбувся", - резюмував політик.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Миколи Азаров закликав керівників партій, які пройшли до Верховної Ради, приступити до переговорів щодо формування "великої коаліції".

Зараз ви читаєте новину «Відсутність діалогу між владою та опозицією — це дуже великий негатив для країни — Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути