пʼятниця, 09 листопада 2012 10:29

Азаров розповів, як сильно його турбує розгул бюрократії

Азаров розповів, як сильно його турбує розгул бюрократії
Фото: unn.com.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що особисто контролює роботу з покращення інвестиційного клімату в Україні.

За його словами, міністерства та відомства повинні активніше впроваджувати дерегулювання, реформувати дозвільну систему, ліцензування тощо.

"Необхідно все робити для покращення інвестиційного клімату в країні та скорочення бюрократичних процедур. Потрібно працювати на економічну свободу. І уряд, безумовно, цю роботу підтримуватиме", - цитує прес-служба Кабінету міністрів заяву Азарова, зроблену 8 листопада під час наради з питань підготовки пропозицій щодо підвищення інвестиційної привабливості України.

Було зазначено, що під час реєстрації підприємства кількість процедур можна зменшити, наприклад, за рахунок відміни обов'язковості застосування печаток та через скасування існуючого порядку реєстрації в органах державної статистики. Прем'єр зауважив, що ці питання необхідно ще раз пропрацювати та прийняти відповідне рішення.

Разом з тим, глава уряду зосередив увагу на труднощах, з якими стикається бізнес під час ліквідації підприємницької діяльності.

Азаров також наголосив, що із впровадженням електронної звітності підприємства можна перевіряти досить швидко, без зволікань.

"Не треба надмірно перестраховуватися, бо виходить, що через це страждають добросовісні бізнесмени", - вважає глава уряду.

Крім того, прем'єр висловив занепокоєння ситуацією щодо отримання дозволів на будівництво.

"Мене дуже турбують негативні оцінки щодо дозвільних процедур в будівництві, підключення до електромереж та й інші питання. Очевидно, якщо ми не наведемо порядок у цій справі, то ми не зрушимо з метрової точки в будівельній індустрії", - наголосив Азаров.

Він нагадав, що сьогодні зустрівся з будівельниками, які цю тему піднімали. Азаров зазначив, що строки оформлення дозвільної документації на будівництво скоротилися з 385 до 180 днів, але керівники будівельних компаній скаржаться, що в цей термін не завжди можна вкластися.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, як сильно його турбує розгул бюрократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути