вівторок, 22 травня 2012 09:14

В Україні значно уповільнилося економічне зростання - Порошенко

В Україні значно уповільнилося економічне зростання - Порошенко
Петро Порошенко бачить своєю задачею відновлення конкурентноздатності. Фото: job-sbu.org

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко бачить своєю головною задачею відновлення конкурентної економіки держави.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"В Україні на сьогоднішній день значно уповільнилося економічне зростання. В березні та квітні ми вийшли на мінімальну, або на від'ємну, позначку виробництва в багатьох галузях української промисловості", - переконаний він.

За словами Порошенка, в тезі щодо того, що Україна все ще має великі конкурентні переваги, є декілька міфів:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович переконаний, що в Україні інвесторам комфортно

"Міф перший, що нібито Україна сьогодні все ще може з високою ефективністю використовувати своє транзитне географічне положення. Ні. Бо ми втратили половину нашого транзиту. Втратили значну частину транзиту нафту, значну частину транзиту газу, значну частину залізничного транзиту".

"Чому це відбулося? Абсолютно непродумана тарифна політика, корупція на дорогах, значна бюрократія, яка вбиває на сьогоднішній день конкурентні переваги української економіки", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валютні резерви України можуть скоротитися до "зони великих ризиків" - експерт

Міністр також наголосив, що тарифи на електроенергію в Україні також далеко не низькі: "Якщо ви порівняєте ситуацію, яка зараз складається для українського виробника з тарифами, які є в РФ, чи в цілій низці Європейських країн, наші тарифи на сьогоднішній день вищі".

"Про ціни на газ я навмисно не буду говорити. Я переконаний в тому, що це також не є нашою конкурентною перевагою. Також тарифи на залізничні перевезення. І цей список можна продовжувати", - додав голова Мінекономіки.

З усього цього, наголосив Порошенко, можна зробити висновок, що Українська держава, українська економіка перестає бути конкурентною щодо основних торговельних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄБРР спрогнозував 4% зростання економіки України

"І в цьому я бачу своє головне завдання на цій посаді: нам треба відновити конкурентну економіку держави. Нам треба припинити адміністративне, або й кримінальне втручання правоохоронних органів у діяльність суб'єктів господарської діяльності", - додав міністр.

Зараз ви читаєте новину «В Україні значно уповільнилося економічне зростання - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути