четвер, 10 травня 2012 11:53

У НБУ порахували, що ціни загалом зросли лише на 0,6% за рік

У НБУ порахували, що ціни загалом зросли лише на 0,6% за рік
Ігор Шумило: НБУ продовжуватиме проводити м'яку монетарну політику. Фото: www.feg.org.ua

За останні 12 місяців інфляція попиту, або небазова інфляція, в Україні знизилася на 4,7%, а інфляція пропозиції, або базова інфляція, зросла на 4,6%.

Про це у відеозверненні повідомив директор генерального економічного департаменту Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило.

"Якщо подивитися на показник інфляції за вилученням сезонних факторів, то ми побачимо, що 8 місяців з 10 інфляція в Україні взагалі є від'ємною. Як результат, загальний рівень зростання цін за останніх 12 місяців склав 0,6%", - уточнив він.

Основними причинами уповільнення інфляції Шумило назвав "грамотну політику уряду і Нацбанку", а також зменшення зовнішнього інфляційного тиску та високий урожай минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс долара піднявся на 2 копійки, євро втратив одразу 10 копійок

За його словами, НБУ продовжуватиме проводити м'яку монетарну політику для забезпечення підприємств реального сектора економіки кредитним ресурсом.

"Я впевнений, що таке пом'якшення монетарної політики не призведе ні до дисбалансу на валютному ринку, ні до порушення цінової стабільності", - сказав Шумило.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, в Україні в квітні 2012 року порівняно з березня 2012 року ціни не змінилися, інфляція становила 0%, проти квітня 2011 року інфляція становила 0,6%.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ порахували, що ціни загалом зросли лише на 0,6% за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути