Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2024 16:00

Відставку Найєма прокоментували в уряді Німеччини

Відставку Найєма прокоментували в уряді Німеччини
Мустафа Найєм заявив про звільнення у понеділок. Фото: Facebook.com/Mustafanayyem

Рішення Мустафи Найєма звільнитися з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України не вплине на результати Ukraine Recovery Conference, яка відбудеться у Берліні.

Про це сказав речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу, коментуючи рішення Найєма, повідомив "Укрінформ".

"Жодним чином відсутність однієї персони не може вплинути на успіх або неуспіх конференції", - сказав Гебештрайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держустанови будуть економити електроенергію - розпорядження уряду

Конференція у Берліні 11-12 червня стане вже третьою конференцією з питань відбудови України після тих, які відбулися у швейцарському Лугано і Лондоні, сказав речник.

Запланована дуже велика кількість заходів, у тому числі двосторонніх зустрічей, сесій, дискусій. На порядку денному стоїть широкий спектр питань, які стосуються відбудови України, заявив Гебештрайт.

Представниця пресслужби Міністерства фінансів Німеччини Шарлотте Мігенда повідомила, що на полях URC підпишуть спільний документ.

"Планується, що міністр фінансів Крістіан Лінднер і український міністр Сергій Марченко підпишуть спільну декларацію про наміри. У ній ітиметься про фінансування відбудови і подальший розвиток інституціонального фінансування", - сказала Мігенда.

Участь у Ukraine Recovery Conference планують узяти понад дві тисячі представників політики, бізнесу, громадянського суспільства і муніципалітетів, які представляють понад 60 країн, переважно європейські. Очікується підписання низки угод про співпрацю.

Мустафа Найєм повідомив про звільнення з посади 10 червня. Заявив про "системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження".

У серпні 2021 року Кабінет міністрів призначив Найєма заступником міністра інфраструктури. У січні 2023-го він став головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Найєм у минулому був журналістом сайту "Українська правда". Згодом обирався народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка".

Зараз ви читаєте новину «Відставку Найєма прокоментували в уряді Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути