Ексклюзиви
неділя, 06 лютого 2011 16:01

Відставку Черновецького прийме Київрада — політолог

Відставку Черновецького прийме Київрада — політолог

Подавши заяву про відставку, мер Києва Леонід Черновецький добре прорахував ситуацію. Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua керівник Інституту політичних і соціологічних досліджень Володимир Бондаренко.

"Черновецький показав свій характер. Йому влада ставила умови, а він написав заяву про відставку. Бо добре прорахував ситуацію. Він має у Київраді підконтрольну фракцію, без якої партія влади не має більшості. Якщо він піде у відставку, його обов'язки виконуватиме секретар ради Олесь Довгий — гарант його інтересів. Глава міської адміністрації Олександр Попов не зможе виконувати обов'язки мера, бо він не є навіть депутатом Київради", — зауважив політолог.

За словами Бондаренка, відставку мера має прийняти міська рада.

"Законодавство в цьому плані не пропрацювано, тому не можна однозначно визначити процедуру прийняття відставки. Ні президент, ні уряд цього робити не будуть. Це зробить Київрада. Після цього парламент повинен призначити дату позачергових виборів у Києві. Вони мають відбутися за 2 місяці, але все може затягнутися, бо у Партії регіонів немає зараз потужного кандидата. Попов ще не розкручений, його рейтингу для перемоги недостатньо. Тому вони думають, що робити із заявою Черновецкого. Залишити його на посаді не можна, а відпустити і програти вибори — теж. Мера можуть попросити залишитися за умови, що він може не з'являтися в Києві", — зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Відставку Черновецького прийме Київрада — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути