субота, 05 лютого 2011 19:37

"Регіонали" можуть замінити Черновецького Яценюком

"Регіонали" можуть замінити Черновецького Яценюком

Партія регіонів може висунути на місце мера Києва Леоніда Черновецького депутата від НУ-НС Арсенія Яценюка.

Таке припущення зробив політолог Віктор Небоженко.

"Історія довкола Києва дуже непроста. Але в "донецьких" зараз реально немає свого популярного кандидата. І в цьому вся проблема. Хіба-що Яценюка можуть взяти. Думаю, вони не будуть довго церемонитися з його невинністю. І якщо Черновецький таки піде у відставку, бахнуть вибори, то вони швидко це зроблять з Яценюком", - зазначив він.

За словами експерта, Яценюк – це один із варіантів для "регіоналів".

"Йому не обов'язково бути популярним політиком в Києві. 50% - це контрольні виборчкоми і комісії. Насправді, мова йде про політика, який би мав 10-15% популярності. І все. Тому це можливо у випадку із Яценюком", - зазначив він.

Політолог також додав, що влада давно "покінчила" формально з Черновецьким.

"Якщо при тій владі він ще тримався, то тепер такі квіти, як Черновецький, не ростимуть на "донецьких тереконах", - сказав експерт. - Хоча навіть якщо Черновецький написав заяву, то не факт, що вона дійде кудись. Бо самому Черновецькому це не треба. Це ж зараз вибори і все таке. А Черновецький зараз в Грузії. На 5 мільйонів накупив нерухомості. Це один з небагатьох, хто забрав свої активи з-під носу "донецьких" і не дав можливості себе розкулачити".

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що мер Києва Леонід Черновецький написав заяву про відставку.

Таким своїм кроком міський голова нібито хоче показати, що "нова влада не виконує своїх обіцянок відносно його оточення й застосовує карне переслідування", додав політик.

Водночас, віце-спікер висловив сумнів із приводу можливості проведення дострокових виборів у Києві.

Як відомо, після призначення Попова заступником голови КМДА, Черновецький самоусунувся від влади. Столичні мешканці не бачили обраного мера вже більше, ніж півроку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" можуть замінити Черновецького Яценюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути