пʼятниця, 01 жовтня 2021 18:16

Відставка Разумкова буде сигналом до дострокових президентських виборів - політолог

Відставка Разумкова буде сигналом до дострокових президентських виборів - політолог
фото: УНІАН

У чинної влади замала лава запасних. Їм неважко замінити когось на посаді. Проблема - ким замінити. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Зі сторони ніхто не хоче йти. Для Офіса президента, який став керівним органом країни й усе вирішує, головна вимога - лояльність. Іншого не вимагають. Коли немає правил гри, то ніхто не хоче з ними зв'язуватися. Завтра Зеленський може вийти й заявити, що ти непрофесіонал. З ганьбою виженуть із роботи. Справжні профі не хочуть іти в уряд. Тому влада змушена шукати людей серед своїх", - зазначив він.

Відставками влада створює видимість роботи, вважає політолог.

"На каденцію цього уряду припало багато випробувань, зокрема ковід. Далі на нас чекає серйозна проблема з опаленням, цінами. Ситуація складна. Сподівання лише на теплу зиму. Якщо немає результатів, треба хоч якось показувати, що ти щось робиш. От відставками й створюють видимість", - додав він.

За його словами, владі треба остаточно сформувати чітке управління державою та економікою.

"Ми з парламентсько-президентської республіки перетворилися на президентську. Державою керує неконституційний орган - Офіс президента. Бачимо збільшення ролі керівника Офіса - Єрмака. У нього є своя система координат. Щоб виконувати свої завдання і Зеленського, потрібен ручний спікер. За нинішніх обставин парламент - принтер для видруковування законів. Потрібна людина, яка цим керуватиме й не дотримуватиметься регламенту. Разумков був у їхній команді найграмотнішим спеціалістом, який має політичні амбіції і хоче розвиватися. Тому не може лягти під Офіс президента і перетворитися на клерка за викликом. Знімуть Разумкова. Поставлять Стефанчука, і все буде "чудово". Матимемо більше ганьби й проблем. Особливість "зелених" - не діють за схемами старих політиків. Якщо дійсно готуються до дострокових президентських виборів, то знімуть Разумкова", - зазначив Голобуцький.

"Слуги народу" на чолі із президентом Володимиром Зеленським з'їхалися в Трускавець. Мають обговорити подальші плани політсили й кадрові рішення. Серед них - відставки кількох міністрів і голови Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Разумкова буде сигналом до дострокових президентських виборів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути