понеділок, 28 червня 2010 14:06

Видрін запропонував владі експеримент - пожити за законами

Видрін запропонував владі експеримент - пожити за законами

Внесення змін до Конституції - малоймовірне.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політлог і заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Дмитро Видрін.

"В Україні, фактично, еліта не знає, як працює Конституція. Щоб знати, як вона працює, потрібно будь-який її рядок, дух, параграф виконувати", - наголосив він.

За словами політолога, він не знає жодного уряду в Україні, жодної влади, жодної еліти, які б абсолютно дотримувались Конституції.

"Тож, завдання нинішньої влади - зробити перший експеримент і намагатися жити більш-менш по Конституції. Я розумію, що не буває абсолютного виконання будь-якого закону. Проте намагатись хоча б дотримуватись базових засад - це був би дуже цікавий експеримент. Я зараз пропонував би владі зробити оцей потужний, глобальний, всеукраїнський експеримент і подивитись, як би ми жили, якби дотримувались Конституції", - розповів Видрін і висловив думку, що це був би початок нової країни.

За словами політолога, зараз змінювати Конституцію не варто, тому що є більш актуальні питання.

"Якби ми хоча б рік прожили, виконуючи Конституцію, то це була б нова країна. Зараз є чимало актуальніших питань, ніж зміна Конституції. Є виклик, перед якими ми стоїмо. Щоб їм протистояти, змін не потрібно. І це важливіше, ніж глобальні, довгострокові питання, як зміна Конституції. Спокійно про зміни Конституції можна говорити лише в День Конституції. В інші дні є більш нагальні справи", - додав Видрін.

Зараз ви читаєте новину «Видрін запропонував владі експеримент - пожити за законами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути