понеділок, 28 червня 2010 13:57

На Майдані "переписали" Конституцію (ФОТО)
15

Фото: Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua

На столичному Майдані Незалежності людям пропонували сьогодні написати народний проект Конституції. Акцію провела громадська організація "Оновлення країни", яку очолює екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Громадо, пишіть свої ідеї Конституції. Можна у карикатурній формі", - закликав у мегафон координатор акції Сергій Пархоменко.

Організатори встановили на Майдані стенд з проектом своєї Конституції. Це метрові листи паперу, прошиті у книжечку, обкладинка перетягнута синьою тканиною і жовтою фарбою виведено "Конституція України", зверху намальований герб.

За годину акції свої побажання щодо змін Основного Закону записують організатори та двоє перехожих. Зокрема, пишуть: "Скасувати депутатську недоторканість", "Новому поколінню нову Конституцію", "Годі ґвалтувати Конституцію! Політики, вам ганьба! Зміни до Конституції тільки через народний референдум". За годину 10 учасників акції йдуть до Секретаріату Президента, хочуть передати цей проект черговому. Там їх перенаправляють до Комітетів Верховної Ради. Проте і там до учасників акції ніхто не вийшов.

Акція тривала 1,5 години. Її весь час знімали на камери троє представників служби безпеки. Це можна було зрозуміти за розмовами, які чоловіки вели між собою.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Майдані "переписали" Конституцію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути