понеділок, 03 грудня 2012 00:07

Відповіддю на звіт ПАРЄ стане покарання винних по п'яти округах – політолог

Відповіддю на звіт ПАРЄ стане покарання винних по п'яти округах – політолог
Фото: obozrevatel.com

Відповіддю на звіт Парламентської Асамблеї Ради Європи стане покарання винних по п'яти округах, де назначені перевибори, а визначати чи це було ефективним покаранням ніхто не стане, адже немає чіткого визначення щодо цього питання.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Ми дуже поважаємо заяви і резолюції ПАРЄ. Я думаю, що це питання зведеться до того, що будуть покарані винні по п'яти округам, в яких вже збираються провести перевибори. І це буде представлено Раді Європи як ефективне розслідування та покарання винних, тому що ніхто не знає, що є ефективним розслідуванням, а що ні. Не має чітких критеріїв", - повідомив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як можна покарати винних, якщо суди працюють за вказівкою влади? – експерт про звіт ПАРЄ

Відповідаючи на питання, чи матимуть вплив та широкий резонанс заяви Гіларі Клінтон, особливо те, що вона сказала своїй грузинській колезі щодо України, він зауважив: "В тій самій американській політиці є поняття як "крива качка", і сьогодні Гіларі Клінтон є цією "кривою качкою". Її голос є дуже важливим і вагомим , але перебувати на посаді Держсекретаря їй лишилося зовсім не довго".

"Щодо її заяви, то це її особиста думка, це не думка США в цілому, хоча дійсно треба з повагою ставитися до заяви такого політика. Вони не впливають ні на що, ці заяви, але варто врахувати її думку", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Закон про референдум – це бомба сповільненої дії

Нагадаємо, в звіті спеціального комітету бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами до Верховної Ради України звучить заклик до влади України провести ефективне розслідування порушень виборів до Верховної Ради і покарати винних.

Крім того, у Державному департаменті США попереджають грузинську владу, щоб вона не йшла шляхом України. "Ключове повідомлення, яке ми даємо грузинському уряду, включаючи і сьогодні: Не йдіть шляхом України, не ставайте Україною", - на умовах анонімності передав слова Держсекретаря Гіларі Клінтон представник Держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр розповів, як з першого дня всі скликання порушують регламент ВР

Раніше повідомлялось, Центральна виборча комісія прийняла постанову щодо проведення повторних виборів у 94, 132, 194, 197 та 223 мажоритарних округах. Цю постанову під час засідання ЦВК вніс її голова Володимир Шаповал.

Зараз ви читаєте новину «Відповіддю на звіт ПАРЄ стане покарання винних по п'яти округах – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути