субота, 01 грудня 2012 14:00

Парубій: Закон про референдум – це бомба сповільненої дії

Парубій: Закон про референдум – це бомба сповільненої дії
Фото: podrobnosti.ua

Закон про референдум – це бомба сповільненої дії, яка загрожує існуванню української держави.

Про це в Gazeta.ua сказав нардеп-"нунсівець" Андрій Парубій.

"Фактично цей закон – це бомба сповільненої дії в питанні української державності. Представники Партії регіонів ввели законодавчий акт, який несе загрозу для самого існування української держави", - заявив Парубій.

"Будь-який законопроект, навіть не один, а десять, можуть бути поставлені на референдум про вступ в Митний союз, чи Євразійський..Передбачити результат референдуму не складно, оскільки фактично всі ОВК і ДВК будуть формувати органи влади", - пояснив думку політик.

Окрім того, політик підкреслив, що громадянське суспільство та політичні сили не матимуть вплив на таку ситуацію: "Влада матиме механізм, через референдум, провести будь-яке вигідне для себе рішення, апелюючи до того, що мовляв це воля народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр розповів, як з першого дня всі скликання порушують регламент ВР

За його словами, проблеми не в кількості референдумів, які ініціюються, а в самому законі, який насправді "є сценарієм Кремля". Він додав, що як політик буде робити все, аби жоден референдум не пройшов по цьому закону, а сам закон був по швидше відмінений.

Нагадаємо, 27 листопада президент Віктор Янукович підписав закон "Про всеукраїнський референдум", прийнятий парламентом 6 листопада. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"

Відтепер референдум може проводитися щодо зміни території України. Закон  встановлює, що предметом референдуму можуть бути будь-які питання за винятком тих, щодо яких референдум не допускається згідно з Конституцією.

Відповідно до закону, на всеукраїнський референдум можуть виноситися декілька питань з однієї проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Парубій: Закон про референдум – це бомба сповільненої дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути