понеділок, 15 лютого 2021 10:02

Відомі перші підсумки візиту Зеленського в ОАЕ

Відомі перші підсумки візиту Зеленського в ОАЕ
Розглядається також можливість відкриття Українського суверенного фонду для спільних інвестицій. Фото: facebook.com/olenazelenska.official

Україна та Об'єднані Арабські Емірати підписали низку двосторонніх угод на $3 млрд.

Були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом держмайна та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на поглиблення співпраці в рамках розробки перспективних інвестиційних проєктів та участі еміратської сторони в програмі приватизації держвласності в Україні, повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками 1-го дня робочого візиту в країну.

"Меморандуми та контракти на 3 мільярди доларів. 1-й день в ОАЕ був успішний. Продовжуємо", - написав Зеленський у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прибув з візитом в ОАЕ

Також були підписані документи в галузі оборони, у рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість будівництва спільних заводів за межами України. У пресслужбі ОП повідомили, що підписали й меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу та трейдингової компанії.

Мінцифри підписало меморандум з компанією Intelmax Management Consulting, який передбачає співпрацю зі створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom.

Розглядається також можливість відкриття Українського суверенного фонду для спільних інвестицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді Зеленська приміряла хіджаб

Президент України Володимир Зеленський 14 лютого під час робочої поїздки до ОАЕ зустрівся зі спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном.

Зараз ви читаєте новину «Відомі перші підсумки візиту Зеленського в ОАЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути