Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2019 19:48

Відмова "слуги народу" від мандату: Лисюк пояснив мотиви

Відмова "слуги народу" від мандату: Лисюк пояснив мотиви
Замість Лисюка до парламенту зайде №129 Олена Хоменко. ФОТО: Facebook "Слуга народу"

№69 у списку "Слуги народу" Андрій Лисюк пояснив відмову від мандата перебуванням на військовій службі. На його думку, він у такий спосіб він "принесе більше користі".

"Я перебуваю на військовій службі, і було прийнято рішення, що я більше користі принесу займаючи цю посаду", — сказав він у коментарі "Українській правді".

Водночас він відмовився вказати свою чинну посаду:

"Якщо так турбуватиме виборців це питання (яку посаду займає – Gazeta.ua.), думаю, що якимось чином це прокоментую. А поки я не маю повноважень це коментувати".

На момент ухвалення рішення про участь у виборах на службі не перебував, зазначив Лисюк. Відновився на ній під час передвиборчої кампанії.

Рішення про відмову від мандата проговорив з партією. Там, каже підтримали і зрозуміли. До Трускавця на навчання він не їздив, утім сам опрацював матеріал. Лисюк зазначив, що був готовий "вступити і гідно працювати у Верховній Раді". І планує співпрацювати з командою Зеленського "щодо правоохоронної системи і армії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За крісло віце-спікера позмагаються 3 фракції

№69 у списку "Слуги народу" Андрій Лисюк написав заяву на відмову від депутатського мандата.

Загалом у новому парламенті будуть представлені 5 політсил: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос". Президентська партія пропонуватиме призначити свого лідера Дмитра Разумкова спікером, а його заступником - "слугу народу" Дмитра Стефанчука.

Зараз ви читаєте новину «Відмова "слуги народу" від мандату: Лисюк пояснив мотиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути