четвер, 21 лютого 2013 15:38

Віце-спікер побачив, як у парламенті твориться нова політична культура

Віце-спікер побачив, як у парламенті твориться нова політична культура
За словами віце-спікера, дострокові вибори можуть бути прийнятним варіантом для вирішення цієї проблеми. Фото: golos.com.ua

В Україні відбувається творення нової політичної культури українського парламенту, якої не було раніше.

Так в інтерв'ю журналістам віце-спікер Руслан Кошулинський прокоментував проблеми у перемовинах про розблокування Верховної Ради.

"Усе нове твориться дуже складно. Поламати психологію не ходити у парламент, не голосувати – дуже складно. Будь-які рішення, які змінюють їхній звичний ритм життя, приймати нелегко. Особливо, якщо треба виписати за це санкції", - зазначив він.

За словами віце-спікера, дострокові вибори можуть бути прийнятним варіантом для вирішення цієї проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошулинський вважає блефом розмови "регіоналів" про дострокові вибори

"Тому що виборець покаже, що хоче. Він дав замовлення: я не хочу, аби цей цирк із неперсональним голосуванням відбувався і надалі. Виборець вибирав депутатів, аби вони ходили на роботу. Є посадова інструкція, яка називається закон про статус народного депутата. Є закон, який регламентує поведінку у стінах парламенту, є Конституція. Треба виконувати. Єдина проблема, що в жодному з них не виписано покарання за їхнє невиконання", - наголосив Кошулинський.

"Свободівець" нагадав, що в змінах до регламенту, запропонованих опозицією, було виписано покарання за неособисте голосування.

"Було сказано, що після виявлення цього правопорушення процедурним рішенням можна буде позбавити цього депутата участі у засіданнях до п'яти пленарних днів та зняти за них зарплату. Те, що говорять, ніби опозиційні фракції не можуть між собою домовитися – не відповідає дійсності. Наші пропозиції, які ми висуваємо, узгоджені", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Віце-спікер побачив, як у парламенті твориться нова політична культура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути