вівторок, 16 серпня 2022 19:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухи в Джанкої: експерт указав на слабкість росіян на півдні України

Вибухи в Джанкої: експерт указав на слабкість росіян на півдні України
Росіяни вважали, що Крим – це надійний тил, але це було помилкою, наголошує Віктор Ягун. Фото: 5 канал

Вибухи в Джанкої створять багато проблем для подальших планів Росії на півдні України. Джанкой – доволі потужна залізнична станція, через яку йде логістичне поповнення ворожих військ. А російські війська сильно прив'язані до залізниці. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Віктор Ягун.

"ЗСУ не взяли на себе відповідальність. Тому можна вважати, що це випадковість, яка дозволить у майбутньому звільнити ці території від окупантів. Але це все стається в тому місці, де має статися. Джанкой – доволі потужна залізнична станція. Через неї йде логістичне поповнення ворожих військ на півдні України. Для росіян це вельми прикра несподіванка", – говорить Ягун.

Для України це значить, що ворог не досягне успіху на певних оперативно-тактичних ділянках, пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЗСУ вражають тил противника" – військовий експерт про вибухи в Криму

"Росія не зможе повною мірою протидіяти нашим можливим контрнаступам на південному напрямку. Проблема росіян у тому, що вони надто прив'язані до залізниці. Далі ніж на 100 кілометрів від'їхати не можуть. Тому й наступ у них прив'язаний до залізниці. Якщо вона переривається, то й наступ теж. Не можуть ні снарядів підвезти, ні техніку", – каже Ягун.

Росіяни вважали, що Крим – це надійний тил, але це було помилкою, наголошує експерт.

"Але тікати з Криму поки не стануть. Якщо почнуть це робити, то все рухне. Хоча Чорноморський флот був так потужно розрекламований, а зараз не може нічого вдіяти, розташований частково за Севастополем, де ховається, частину навіть вивезли в Новоросійськ. Це свідчить, що всі їхні плани й методи не досягли результату. Але вони триматимуться за це до кінця. Інакше доведеться визнати, що й окупація Криму, і ця війна – величезна поразка Росії", – уточнює Ягун.

Уранці 16 серпня прогриміли вибухи біля Джанкоя. У мережі поширюють фото й відео, на яких видно чорний стовп диму над Азовським. Попередньо, горить склад із боєприпасами, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. До окупованого Азовського відстань від лінії фронту 200-250 км.

У районі Джанкоя в тимчасово окупованому Криму, де прогриміли вибухи, російські окупанти за останній час значно посилили протиповітряну оборону. Однак результату це не дало. Про це повідомили Стратегічні комунікації Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Джанкої: експерт указав на слабкість росіян на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути